ELMA TOPLAYANLARIN YEVMİYELERİ 180-260 TL ARASINDA


Yaşam 28.09.2022 14:28:00 0
ELMA TOPLAYANLARIN YEVMİYELERİ 180-260 TL ARASINDA

Isparta Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu hafta itibariyle başlayan Elma Hasat Döneminde elma toplama işçilerinin günlük yevmiyelerinin 180 lira ile 260 lira arasında değiştiğini söyledi

Türkiye'nin en önemli elma üretim merkezlerinden Isparta'da üreticilerin beklediği gün geldi. Sezon boyunca özenle bakılan ağaçlardaki meyveler yetişerek, yeterli olgunluğa ulaştı. Aromasıyla tüketiciler tarafından tercih edilen Isparta Elması, özellikle Eğirdir Gölü'ne kıyısı olan Gelendost, Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde üretilirken, Isparta Ovası'nda da binlerce dekar elma bahçesinde hasat sezonu başladı.

Bu yıl geçen senelere oranla havaların özellikle yağış bakımında iyi gittiğini ve bundan dolayı rekoltede bir miktar artış beklediklerini ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu nedenle rekoltenin de yüksek olmasını beklediklerini bildirdi. Elma Hasat Sezonunun başlaması ile birlikte elma toplama işinde çalışan binlerce işçinin ne bu yılki ücretlerinin de ortalama olarak belli olduğunu belirten Başkan Selçuk; “Her bahçe sahibi elma bahçesindeki elmaları toplattığı işçilerine kendi şartlarına göre ücret belirlemektedir.

Bu ücretler, işçilere bizzat eline verilen ücretlerin yanı sıra yol ve ulaşım ücretleri ile yemek ücretleri de önemli bir faktör olarak görülmektedir. Buna göre; bu yıl elma toplama işçilerine günlük yevmiye olarak 180 TL ile 260 TL arasında ücret ödenmektedir. Örneğin, yemek bahçe sahibinden olduğu zaman yevmiye ücreti düşmekte, yemek işçilerin kendisinden olduğunda ise yevmiye ücreti yüksek olmaktadır” dedi.


Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu! Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu!
Efeler'in şampiyonu: Halkbank Efeler'in şampiyonu: Halkbank
Keşan'da aranan kenevir ekicisi yakalandı! Keşan'da aranan kenevir ekicisi yakalandı!
İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı
Bünyamin Çiftçi, esnaflarla çay sohbetinde buluştu Bünyamin Çiftçi, esnaflarla çay sohbetinde buluştu