Gündem

Gündem Haberleri

Elmalı suya doyacak


Gündem 11.06.2020 22:45:00 0
Elmalı suya doyacak

TARIM ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, il ve ilçelerde vatandaşları su ile buluşturmaya, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Antalya'nın Elmalı ilçesine yapılan Kazanpınarları Rezervuarı Suni Besleme Projesi tamamlandı. Maliyeti 1 milyon 803 bin lira olan proje ile 25 bin 100 dekar tarım alanı sulanabilecek.

5 MİLYON METREKÜP
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Antalya'nın Elmalı ilçesinde Kazanpınarları Rezervuarı Suni Besleme Projesinin tamamlandığını açkıladı. Yıldız, "Küresel iklim değişikliğinin yaşandığı dünyamızda, ülkemiz yarı kurak iklim kuşağında yer alan ve kullanılabilir su miktarı açısından su stresi altında olan bir ülkedir. Bu sebeple suyun bir damlasını dahi boşa harcamayacak şekilde yatırımlar planlayarak hayata geçirilmesi maksadıyla 'Yeraltı Barajları Eylem Planı' kapsamındaki Elmalı Kazanpınarları Rezervuarı Suni Besleme Projesi tamamlandı" dedi. Yıldız, proje ile bölgeye yılda 5 milyon metreküp sulama suyu desteği sağlanacağını kaydetti.

Burdur Karaseki köyü’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelindi Burdur Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelerek köyün genel durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Faruk Daşdöner: “yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” Isparta Şoförler Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Değişimi ve gelişimi birlikte yapalım” diyerek meslektaşlarından destek istedi.
712 Hâkim, 492 Cumhuriyet Savcısı ve 147 İdari Hâkim Göreve Başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün göreve başlayan 712 hâkim, 492 cumhuriyet savcısı ve 147 idari hâkimi tebrik ederek, kadınların kamu bürokrasisinde daha görünür hale geldiğini vurguladı.
Antalya temsilciliği, tecrübeli gazeteci Selami Şahin’e emanet TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Antalya İl Temsilciliğinin deneyimli gazeteci Selami Şahin liderliğinde çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.
TİMBİR heyeti, Antalya iletişim başkanlığı’nı ziyaret etti Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik HABER Ajansı heyeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti.