Gündem

Gündem Haberleri

Elmalı suya doyacak


Gündem 11.06.2020 22:45:00 0
Elmalı suya doyacak

TARIM ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, il ve ilçelerde vatandaşları su ile buluşturmaya, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Antalya'nın Elmalı ilçesine yapılan Kazanpınarları Rezervuarı Suni Besleme Projesi tamamlandı. Maliyeti 1 milyon 803 bin lira olan proje ile 25 bin 100 dekar tarım alanı sulanabilecek.

5 MİLYON METREKÜP
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Antalya'nın Elmalı ilçesinde Kazanpınarları Rezervuarı Suni Besleme Projesinin tamamlandığını açkıladı. Yıldız, "Küresel iklim değişikliğinin yaşandığı dünyamızda, ülkemiz yarı kurak iklim kuşağında yer alan ve kullanılabilir su miktarı açısından su stresi altında olan bir ülkedir. Bu sebeple suyun bir damlasını dahi boşa harcamayacak şekilde yatırımlar planlayarak hayata geçirilmesi maksadıyla 'Yeraltı Barajları Eylem Planı' kapsamındaki Elmalı Kazanpınarları Rezervuarı Suni Besleme Projesi tamamlandı" dedi. Yıldız, proje ile bölgeye yılda 5 milyon metreküp sulama suyu desteği sağlanacağını kaydetti.

Feslikan yaylası beyaza büründü Kar yağışıyla beyaza bürünen Feslikan Yaylası’nda kışın sessizliği ve Toroslar’ın asaleti kartpostallık manzaralar oluşturdu.
BAŞDEĞİRMEN’DEN TARAFTARA SAĞDUYU ÇAĞRISI Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isbaş Isparta 32 Spor’un Arnavutköy yenilgisi sonrası yönetime yönelik tepkilere sağduyu çağrısı yaparak, “Bu takım hepimizin, yeni bir ekip çıkana kadar yönetime saygı göstermeliyiz” de
SDÜ Öğrencilerinden “Birlikte Kültür Yolunda” Projesi SDÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin hayata geçirdiği “Birlikte Kültür Yolunda” projesiyle, engelsiz gezi anlayışı çerçevesinde öğrenciler ve dezavantajlı bireyler bir araya gelerek sosyal uyuma güçlü bir mesaj verdi.
Eğirdir öğrenci yurdu’nda sona yaklaşıldı Isparta Eğirdir’de yapımı süren 578 yatak kapasiteli Öğrenci Yurdu’nun yüzde 96’sı tamamlandı. İncelemelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, modern yurdun en kısa sürede öğrencilerin hizmetine sunulacağını beli
Isparta’da gıdada 16 milyon liralık ceza Isparta’da Gıda Denetimleri Hız Kesmedi: 2025’te 9 Bin 74 Denetim, 16 Milyon Lira Ceza