Gündem

Gündem Haberleri

Elon Musk’a büyük şok


Gündem 7.06.2021 03:00:00 0
Elon Musk’a büyük şok

Popülerliği artan kripto para birimleri, yeni bir uzay yarışının habercisi olabilir. Bitcoin, Dogecoinden önce Aya gidiyor.

Tesla ve SpaceX CEO‘su olan Elon Musk, son dönemlerde sık sık kripto para haberleriyle gündeme geliyor. Uzun süre sıkı bir Bitcoin savunucusu olan Musk, son dönemlerde yönünü Dogecoin‘e çevirmiş durumda. Hatta son olarak Dogecoin‘i kendi şirketinin roketlerini kullanarak Ay‘a göndereceğini bile açıklamıştı.

Ancak birileri ünlü milyarderden önce davrandı. Popüler kripto para borsası BitMEX, Bitcoin‘i Ay‘a göndermek için çalışmalara başladı.

Ticari uzay uçuşları için çalışmalar yapan Astrobotic Technology ile anlaşan BitMEX, Ay‘a Bitcoin gönderecek. NASA ile özel bir anlaşma imzalayan şirket, Peregrine-1 adını verdiği iniş aracını 2021’in dördüncü çeyreğinde Ay’a yollamak üzere plan yaptı.

BitMEX içinde 1 Bitcoin barındıran ve dışarıdan kurcalamaya dayanıklı fiziksel bir coin basacak. Coin, oluşturulduğu anda Bitcoin fiyatının yanı sıra BitMEX’in logosunu ve adını gösterecek. Bu hali hazırda oldukça popüler olan kripto para borsası için oldukça büyük ve pahalı bir reklam kampanyası olacak.

Konuyla ilgili konuşan BitMEX CEO‘su Alex Höptner, “Günlük işim, kripto para birimlerinin potansiyelinin keşfedilmesine yardımcı olmak. Bu yüzden dünyanın ötesindeki insan uzay varlığını keşfetme projesinin bir parçası olmak çok heyecan verici. Bitcoin‘in Ay’a gideceği konuşuluyor, bunu gerçekten yapacağız. Astrobotic‘in ticari iniş aracını Ay’a koyma girişimini desteklemekten daha mutlu olamazdık.” açıklamasını yaptı.

Elon Musk‘ın Ay‘a kripto para gönderme planları ise 2022 yılında gerçekleşecek. Bu nedenle Bitcoin, Ay‘a “ayak basan” ilk kripto para birimi olacak. Ancak sık sık çılgın fikirleriyle gündeme gelen Elon Musk, her an bu projeyi erkene alabilir. Belki de kripto paraların rekabeti, yeni bir uzay yarışının habercisi olacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı