Gündem

Gündem Haberleri

Emeğin Kalbi Osmangazide atacak

Bursa Osmangazi Belediyesi, bir şehre ait Türkiye’nin ilk ve en büyük e-ticaret pazarını açıyor. Özellikle pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşayan esnaf ve işletmelere can suyu olacak www.emeginkalbi.com’dan elde edilecek olan reklam gelirleri de yine


Gündem 29.04.2021 17:00:00 0
Emeğin Kalbi Osmangazide atacak

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, 200 bini aşkın üyesi bulunan Bursa Esnaf ve Sanatkârı Odası BESOB, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası BTSO ile Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği işbirliği ile 30 gün sonra hayata geçireceği www.emeginkalbi.com için başvurular almaya başladı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, emeğin kalbinin Bursalı üreticiler, işletmeler ve tüketicileri aracısız, komisyonsuz buluşturan bir e ticaret sitesi olduğunu belirterek, “Emeğin kalbi ile üretici kazanacak, tüketici kazanacak. Bursa kazanacak” dedi.

DÜKKAN SİZİN

Geçen yıl Türkiye’nin en büyük çiftçi pazarı ile Bursalı çiftçilerimizi ürünlerini aracı ve komisyoncu olmadan Bursalılarla buluşturmalarını hatırlatan Mustafa Dündar, bu yıl da, pandemi nedeniyle değişen koşullar ve şartları da göz önünde bulundurarak sosyal belediyecilik ve e-belediyeciliği bütünleştirdiklerini açıkladı.

Bursalı esnaf, işletmecilere ve girişimcilere “Dükkan Sizin” diyen Mustafa Dündar,  “Emeğin kalbinde komisyon oranı yok, reklam maliyeti yok, yazılım yok, karışıklık yok, güvenlik riski yok. Emek var, üretici var Bursa var. www.emeğinkalbi.com tıklayıp yerinizi alın. Paylaşmanın bereketini, dayanışmanın gücünü www.emeğinkalbi.com ile bir “tık” öteye taşıyalım. Üreticinin emeği, Bursa’nın değeri www.emeginkalbi.com ile Bursa kazanacak” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle yaşamımızda birçok alışkanlığın değişim gösterdiğine dikkat çeken Başkan Dündar, “Özellikle alışveriş noktasında e-ticaret ciddi bir ivme kazandı. Artık toplumun büyük bölümü alışverişini bu yolla yapıyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de dijital ortamdaki bu platformun alt yapısını oluşturduk. Esnafımızın bu platform üzerinden ürünlerinin satışlarını internet üzerinden yapmalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Dündar, her ölçekte esnaf, işletmeci, zanaatkar ve girişimcinin Emeğin Kalbi projesi üzerinden ürünlerini pazarlayabilecek olduğunu dile getirerek, “www.emeğinkalbi.com adresinde herkesin online mağazasını açma imkanı olacak. Pandemi döneminde e-ticaretin öneminin artması dolayısıyla sürdürülebilir bir yapı hedefliyoruz. Bu sistem ile esnaf ve vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden e-ticarette yerlerini alabilecek. Ayrıca tüm satış ve alışlar cep telefonları üzerinden de yapılabilecek. Bu projeye dahil olmak isteyenlerin yapması gereken www.emeğinkalbi.com adresinde yer alan başvuru formunu doldurmak. Bu formu doldurduktan sonra istenilen bir kargo firması ile anlaşma yapabileceksiniz. Onay sürecinin ardından da güvenli satış başlayacaktır. Yapılacak olan işlemler üzerinden Osmangazi Belediyesi herhangi bir ücret almayacaktır. Esnafımız ve vatandaşlarımız için bu sistemi oluşturduk. Esnafımız da bu projeye ile hem dükkanlarında da hem de dijital ortamda satışlarını yapabilecek. İlçemiz ve şehrimiz adına bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 ARİF TAK: " BU PROJE ALKIŞLANIR"

Esnaf ve sanatkârlar adına çok güzel bir projenin hayata geçtiğini belirten Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak da, “ Başkanımız, esnaf ve sanatkârların sıkıntılarını çok iyi biliyor ve anlıyor. Bu güzel proje de alkışlanır” diye konuştu.

CÜNEYT KUŞ: "KOMİSYON OLMAMASI ÖNEMLİ”

 Projenin paydaşlarından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşan BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ise,“ Özellikle pandemiyle birlikte dünyada e-ticaretin önemi oldukça arttı. E-ticarette yaşanan en büyük sıkıntı, sitelere üye olduğunuzda yüzde 25’lere varan komisyonlar ödüyor olman. Ancak bu projede komisyon yok” dedi.

İSA ALTIKARDEŞ: “ESNAFA DESTEKTE OSMANGAZİ ÖNCÜ"

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı İsa Altıkardeş de, “Bursa’daki belediyecilik anlayışında esnafı düşünen bir yapının öncüsü olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a tüm esnafımız adına teşekkür ediyorum. Tarihi çarşıdaki yaklaşık 4 bin esnafın ve 110 çeşit iş kolunun bir arada olduğu e-ticaret platformunun olumları yansıması en çok bize olacaktır. Bu projenin herkes için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı