EMEK MÜCADELEMİZDE 802 KAZANIM ELDE ETTİK

EMEK MÜCADELEMİZDE 802 KAZANIM ELDE ETTİK


Yaşam 8.11.2022 11:13:00 0
EMEK MÜCADELEMİZDE 802 KAZANIM ELDE ETTİK

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen il Temsilcisi Selami Kılınç, “Memur-Sen 1 milyon 100 bin sayısına ulaşmış Türkiye’nin en güçlü konfederasyonudur. Onun bir kolu olan Eğitim-Birsen’de 428 bin üyeye ulaşmış güçlü bir sendikadır. Toplu sözleşmeler kanalıyla bu zamana kadar Eğitim iş kolunda  802 kazanım üretmişiz” dedi. 

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen il Temsilcisi Selami Kılınç geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında gerek başkanlığını yaptığı Eğitim Bir-Sen Sendikası ve gerekse Temsilciliğini yürüttüğü Memur-Sen’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Öğretmenevi Müdürlüğü görevini yürüten Kılınç, önce kendisini tanıtarak konuşmasına başladı ve şu görüşlere yer verdi:

“1974 Eğirdir doğumluyum. Atatürk Üniversitesi mezunuyum. Çeşitli okullarda öğretmenlik görevlerinde bulundum. Şuanda Öğretmenevi Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Sendikamızın çeşitli kademelerinde görev yaptım, sendikamızın çalışmalarına katıldım, felsefesine inandım. Bizden önceki yönetimin bazı konularda yetersiz kaldığını gördük ve arkadaşlarımın da tavsiyesi ile aday olduk. Üyelerimizin teveccühleriyle seçilen delege sayısının daha fazla olması nedeniyle zaten tek liste halinde kongreye gidilmişti ve Allah nasip etti arkadaşlarımız bizleri göreve seçti.”

EĞİTİM BİR-SEN’İN

KURULUŞUNU ANLATTI

Televizyon programında gerek Eğitim-Birsen Sendikası gerekse Memur-Sen’in kuruluşundan bahseden Kılınç şu görüşlere yer verdi:

“İkibinli yılların başlarında gündem yine sendika kanunudur. Kurulduğu 14 Şubat 1992 tarihinden itibaren Eğitim-Bir-Sen, 9 Haziran 1995 tarihinden itibaren ise hem Eğitim-Bir-Sen hem de Memur-Sen, enerjisinin önemi bir bölümünü sendikacılığın bir yasal düzenleme ye kavuşturulmasına harcamış, yasal düzenlemenin mutlaka uluslararası standartlara uygun olarak “Grevli ve Toplu Sözleşmeli” olması için yoğun çaba sarf etmiştir.


Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler
Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk
Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu
Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu
Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik