EMEPten Hyundai işçisine ve Kocaeli halkına çağrı

İzmitte Güney Kore menşeili Hyundai otomotiv fabrikası işçilerinin "Sefalet ücretini kabul etmiyoruz" diyerek çeşitli protesto eylemleri gerçekleştirmesi üzerine açıklama yapan Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, hem Hyundai işçilerine hem de Kocaeli halkına


Gündem 28.03.2021 18:00:00 0
EMEPten Hyundai işçisine ve Kocaeli halkına çağrı
KOCAELİ (İGFA)- EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan yazılı yaptığı açıklamada, sendikasız bir işyerinde üstelik de ekonomik krizin pandemiyle derinleştiği, işsizliğin, geçim sıkıntısının katlanarak arttığı koşullarda Hyundai işçilerinin bütün bu olumsuzluklara karşın ücretini artırabilmek için yan yana gelmesi ve birleşmesinin son derece önemli olduğu vurgulandı. Yaşananların diğer örgütsüz işyerleri açısından da yol gösterici olacağını vurgulayan Erkan, "En yakıcı, en can alıcı talep olan Ücretlerin iyileştirilmesi talebi her türlü ayrımı bir tarafa bırakan işçileri birleştirmiş, işçiler bu haklı talebi elde edebilmek için birlikte mücadele etmiştir. Bugün fabrikasında yaşadığı sorunlar karşısında Ne yapacağız, nasıl yapacağız diye düşünen, bu sorulara yanıt arayan tüm işçiler, cevabı Hyundai işçisinin aldığı bu tutumda bulacaktır" dedi. Hyundai işçilerinin olası işten atma ya da ücretsiz izin dayatmasında üretimden gelen gücünü kullanması gerektiğini söyleyen Erkan, pandemide 1 yılın geride kaldığını söyledi. "Salgın yayılmaya, ülkemizde can almaya devam ederken bu kentin ve bu ülkenin emekçileri sağlık ve yaşam hakları hiçe sayılarak çalıştırıldı ve çalıştırılmaya devam ediyor" diyen Erkan, "İşçi ve emekçilere Kod 29 ile işten atılma, ücretsiz izne çıkarılarak 1420 ile yaşamayı reva gören, yaptığı düzenlemelerle esnek çalışmayı yaygınlaştıran, kısa çalışma ödeneği adı altında işsizlik fonunu patronlara peşkeş çeken iktidar, sermayeye ise teşvik üstüne teşvik verdi. Hyundai’de bu teşviklerden ziyadesiyle faydalanan şirketlerden biri oldu. Salgının başlarında sadece 3 haftalık bir duruş yaşanan Hyundai’de, pandemi süresince işçiler çarklar dönsün denilerek çalıştırıldı, hala da çalıştırılıyor" diye konuştu.
İŞSİZLİK FONU YAĞMALANDI Hyundaide COVID-19 dolayısıyla yaşamını yitiren Akay Tüysüzü hatırlatan Erkan, "2020 Nisan ayında boyahanede çalışan Akay Tüysüz isimli, üç çocuk babası bir işçi virüs dolayısıyla hayatını kaybetti. Salgına rağmen üretimin tam gaz devam ettiği, üstelik bu süreçte 5 yeni modelin devreye alındığı Hyundai’de işçilere sefalet ücreti reva görülürken, şirket yine ihracatta 5. sırada yerini aldı. Karına kar kattığı yetmedi kısa çalışma ödeneğinden yararlanarak gerçek sahibi işçiler olan işsizlik fonunu yağmalamaktan da geri durmadı. 2020 Ağustos ayında yeni i20 modelinin seri üretime başlaması törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank hükümetin şirkete verdiği desteklerle övündü! Bunca kar edip, üstüne devlet desteği, teşvikler alıp hala işçisine sefalet ücreti dayatan Hyundai, amacı daha fazla kar etmek olan sermayenin aç gözlülüğünün en yalın örneğidir" dedi.

BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba