Empati yaptılar, engelli bireylerin hayat zorluklarını paylaştılar

Isparta Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası programlarına devam ediyor. Belediye Engelli Koordinasyon Birimi tarafından hafta sonunda da Kaymakkapı Meydanında engelsiz sahne ve empati standı etkinlikleri düzenlendi.


Gündem 14.05.2022 23:11:00 0
Empati yaptılar, engelli bireylerin hayat zorluklarını paylaştılar
Isparta Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası programlarına devam ediyor. Belediye Engelli Koordinasyon Birimi tarafından hafta sonunda da Kaymakkapı Meydanında engelsiz sahne ve empati standı etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında meydanda Isparta Yürüme Engelliler Yaşam Derneği ile Isparta Üreten Engelliler Derneği standında engelliler tarafından üretilen ürünlerin satışı yapılırken, Duy Beni Rehabilitasyon Merkezi İşitme Engelliler Müzik Gurubu, müzik dinletisi sundu.
Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Meydana kurulan empati standında sağlıklı bireyler, yürüme engelli vatandaşların kullandıkları tekerlekli sandalyelerle parkuru geçerken, gözlerine bant takan vatandaşlarda baston ile yön bularak, kendileri için hazırlanan bitiş noktasına ulaşmak için çaba sarf etti. Vatandaşlar gözleri kapalı olarak yaprak, kağıt ve kum olan kutulara ellerini sokarak bu maddelerin ne olduğunun cevabını vermeye çalıştılar.
Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar, müzik enstrümanı çalan insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Tekerlekli sandalye ile parkuru tamamlayan Bilal Demirtaş, Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere gönüllü olarak katıldığını dile getirerek, “Engelliler Haftası farkındalık etkinlikleri için teşekkür ediyorum. Bugün bir nebze de olsa engelli bireylerin yaşantılarını anlıkta fark edip, aslında onların hayatlarını kolaylaştırmak gerektiğini bir kez daha gördüm. Hazırlanan parkurdaki ufak engellerin bile engellilerimize nasıl zorluk oluşturabildiğini gördük. 30 metrelik bir parkur ancak çok yorucuydu. Parkurun sonuna doğru ciddi anlamda yorulduğumu htim. Bu sürüş benim adıma da bir farkındalık oldu. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için bizlerin de elimizden geleni yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Bir 7 kişi, yol ve sokak görseli olabilir
Yüzüne taktığı bant ile önce yönü kaybettirilen, ardından hedef noktaya ulaşması ve kutular içindeki kağıt, kum ile yaprak olan nesneleri tespit etmesi istenen üniversite öğrencisi Hakan Özdamar da, gözleri kapalı olarak 50 metrelik bir yürüyüş esnasında yaşadıklarını ve duygularını paylaştı. Özdamar, “Görmemek zor.

'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.