Erdoğan açıkladı... 1 bakanlığın ismi değişiyor


Siyaset 13.10.2021 15:26:00 0
Erdoğan açıkladı... 1 bakanlığın ismi değişiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NIN İSMİ DEĞİŞİYOR

Önümüzdeki dönem için yeşil kalkınma devrimini tüm çalışmaların merkezine yerleştirerek öncü ve etkin rol üstlenmekte kararlıyız. Hükümet olarak üzerime düşünleri yaptık, yapıyoruz. Yeşil Kalkınma devrimini de aynı samimiyetle milletimizin tavrına sunuyoruz. Her kesimden sürecin ülkemize külfetlerini asgari düzeyde tutacak bir yaklaşımla yürüteceğimiz bu tarihi projeye destek vermesini bekliyoruz. İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeye planladığımız yeni yapısal düzenlemeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz ve bünyesinde İklim Değişikliği ve Koordinasyon birimi kuruyoruz. Bir diğer kurumsal reformu da göç konusunda yapıyoruz. İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç idaresini Göç İdaresi Başkanlığına yükseltiyoruz.

Antalya’nın Hafızası Vali Şahin’i ağırladı Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Kepez Belediyesi tarafından Dokumapark’ta hayata geçirilen Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ni ziyaret etti.
Karabulut: Şehir tek ses olamıyor Fikir Isparta Platformu Başkanı Yunus Karabulut, kentin kronik sorunlarının temelinde iletişimsizlik, ortak gündem eksikliği ve siyasetle zayıf bağlar olduğunu vurguladı.
İhracat gündemi Bucak’ta masaya yatırıldı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan adayı Ramazan Keskin ve iş dünyasının temsilcileri, Bucak TSO’da bir araya gelerek iş birliği ve ihracat hedeflerini ele aldı.
Bucak’ta “engel tanımayanlar” projesine anlamlı destek Toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan “Engel Tanımayanlar” projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, Bucak protokolünün katılımıyla Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
Sahil kesimdeki örtü altı üreticilere soğuk hava uyarısı Sahil kesimlerinde beklenen sıcaklık düşüşü, örtü altı üretimde don ve soğuk stres riskini artırıyor. Yetkililer, üreticileri seralarda ısıtma, havalandırma ve örtü sistemlerini kontrol ederek gerekli önlemleri almaya çağırıyor.