Erdoğan: "Anmak önemli ama asıl olan anlamaktır"


Gündem 10.11.2021 13:00:00 0
Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürkü anmak elbette önemlidir, ama asıl olan Atatürkü verdiği mücadelenin izini sürerek gerisindeki sebepleri doğru tespit ederek anlamaktır." dedi

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Tarihi CSO Konser Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğinde konuştu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen sınır boylarımızda vatan nöbeti bekleyen askerden ekmek teknesi başında ter döken esnafa ve işçiler,  toprağını eken çiftçimize, fabrikasında üretim yapan girişimcimize, kamuda görev yapan insanımıza kadar büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için çalışan herkese müteşekkir olduklarını kaydederek, "Amacımız Cumhuriyetimizi kuruluşunun 100'üncü yılında, ülkemizi, ecdadımızın mirasınla layık ve milletimizin hayallerine uygun bir seviyeye çıkarmaktır. Atatürk'ü anmak elbette önemlidir, ama asıl olan Atatürk'ü verdiği mücadelenin izini sürerek gerisindeki sebepleri doğru tespit ederek anlamaktır" dedi.

"Milli iradenin üstünlüğü üzerine bina edilen yeni devletimizin, arayışlara, badirelere rağmen 2 bin yıllık devlet silsilemizin devamı olduğu unutulmamıştır" diyen Erdoğan, "Eğer bu ülkede Gazi'nin, bölgemizi ve dünyayı kucaklayan siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri mirasına sahip çıkan birisi varsa, o da biziz" diye konuştu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y1wkO-fChwY

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret
KalDer Kayseri'den gelecek paneli KalDer Kayseri'den gelecek paneli
Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret
Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.