Gündem

Gündem Haberleri

Erdoğan: "CHP, HDPye teslim oldu"


Gündem 27.10.2021 14:30:00 0
Erdoğan:

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan Suriye- Irak tezkeresi oylamasına hayır oyu veren CHP hakkında, AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " CHP, HDPye teslim oldu" dedi.

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak bölgelerine tezkere gönderme oylamasında CHP'nin hayır oyu vermesi üzerine " Son tezkere oylamasından önce HDP yöneticileri CHP'ye çağrı yaptı. Bunun üzerine CHP'de tezkereye destek vermedi" dedi.

HDP 'nin fiilen CHP ile ittifakta olduğunu ve CHP'yi tehdit ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Tabii böyle bir durumda onurlu bir partinin ve liderin çıkıp, 'siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz, biz kendi politikamızı kendimiz belirleriz' diyerek HDP’lilere ağızlarının payını vermesi gerekirdi. Ama karşımızda maalesef artık böyle mevcut değildir. CHP yönetimi, oylamaya saatler kala tezkereye ‘hayır’ diyeceklerini ilan etti" diye konuştu.

CHP'NİN İPLERİ HDP'NİN ELİNDE 

Türkiye'nin ikinci büyük partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin iplerinin HDP'nin elinde olduğunu ve terör örgütünün oyuncağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hem demokrasimiz adına hem milli güvenliğimiz adına ne kadar üzüntü verici ne kadar hazin bir tablo. Kendilerine 'Mustafa Kemal'in askerleri' diyenlerin, onlara 'Mustafa Kemal'in itleri' diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağırımıza gidiyor" dedi.

 

https://twitter.com/Akparti/status/1453296196647374849

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı