Erdoğan'dan Avrupa'ya sert sözler: "Kapıları açarız" dediğimiz zaman tutuşuyorlar


Siyaset 24.10.2019 22:55:00 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle: Yeni kaymakamlarımıza görev hayatlarında başarılar diliyorum.

 

Bizim gözümüzde başarılı kaymakam, görev yaptığı ilçeden ayrıldıktan sonra da uzun yıllar ismi hayırla anılan kişidir. Siz Cumhurbaşkanınızın gören gözü duyan kulağı konuşan dili olmalısınız.  Şimdi yine uluslararası bir mücadele içindeyiz.

 

Yedi düvel saldırıyor, biz dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Kolay değil 911 bin km sınır. Bu bağıranlar , çağıranlar , konuşanlar burada hiç sınırı var mı? Yok. Sınırımızda taciz yapılıyorsa. Gerekeni yaptık, yapacağız. 2. Dünya Savaşı'nda 50 milyon kişinin ölümünden sorumlu olanların bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Cezayir'de bir o kadar insanı öldüreceksin.

 

Utanmadan sıkılmadan bize akıl vereceksin. Önce bir aynaya bakın.  Ecdadımız tarihi süreç boyunca vakarlı duruşundan taviz vermemiştir.

 

Ecdadımızın vakarlı duruşundan asla taviz vermeyiz.  Küresel düzeyde yeniden yapılanma sancıları yaşanan dönemin mücadele alanı Suriye topraklarıdır. Suriye krizinin başladığı günden beri sınırlarımızın güvenliğini sağlama çabası içinde olduk.

 

2015'te G20 Zirvesi'nde dünya liderlerine güvenli bölge teklifini sunduk. Bu konu gündemimize yeni girmedi. Obama döneminde girdi. 

 

Türkiye'nin insani yaklaşımını zaaf olarak değerlendirenlere kadife eldivenimizdeki demir yumruğumuzu göstermekten asla geri durmayacağız (Avrupa'ya sert tepki) Avrupa'dan yükselen ve buram buram riyakarlık kokan sözlerin bizim nazarımızda bir değeri yoktur. Avrupa Birliği'nin sonu işte bu samimiyetsizliği, ikiyüzlülüğünden gelecek.

 

Kapıları açarız deyince tutuşuyorlar. Vakti saati gelince bu kapılar açılır. Hadi bakalım yüz binleri bir de siz ağırlayın. Bu iş nasıl oluyormuş sizleri de bir görelim.  Terör örgütlerini inlerinde vurarak adeta felç ettik. Yurt içinde de teröristlere göz açtırmadık.

 

Bizim Suriye'de Türkiye'de Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok.

 

Bizim sorunumuz terör örgütleriyle ta kendisidir. Askeri seçeneğe daima en son çare olarak baktık. Bizi süreç buraya getirdi. (Teröristlerle görüşen liderlere sert mesaj) Bir şeye üzülüyoruz. Devasa ülkelerin liderleri bu terörist başlarını yanlarına alıyorlar onları masalarına oturtuyorlar.

 

Teröristi siz karşınıza aldığınız terörle mücadele olur mu? Bunlara prim veriyorsunuz, bunları şımartıyorsunuz, bunları azdırıyorsunuz.  Verilen sözler tutulmazsa planlarımızı kendi imkanlarımızla yaparız.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.