Erdoğan istifa edip randevu isteyen Atalay'a taviz vermedi


Siyaset 9.09.2019 17:24:00 0
Erdoğan istifa edip randevu isteyen Atalay

Erdoğan, isim vermeden Babacan’la hareket eden eski bakan Beşir Atalay’ı da eleştirdi. Erdoğan “Partiden istifa etmiş. Benden randevu istiyor. Gelmiş 70 yaşına. Bu saatten sonra ne demeye geleceksin bana. Biraz tuhaf buldum açıkçası” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni oluşumlarla ilgili “Ne yaptıklarının önemi yok. Bizim ne yaptığımız önemli. Boşverin, kendi işimize bakalım” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı eski milletvekillerinin AK Parti’den ihraç edilmesi kararından sonra, yeni oluşumların içinde yer alan diğer bazı isimlerle ilgili de ihraç süreci işletilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında geçtiğimiz pazartesi günü yapılan MYK’da Davutoğlu ile Ali Babacan’ın başlattığı yeni oluşum çalışmaları ile ilgili ilginç değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

MYK’da bazı üyeler Davutoğlu ve diğer bazı isimlerin ihraç edilmeleri yerine, istifa etmelerinin beklenmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Ancak çoğunluk bu isimlerin ihraç edilmesi yönünde görüş bildirdi. İhraç edilecek kişilerle ilgili ‘AK Parti’de olmasına rağmen, kamuoyunda partiyi eleştirenler ve yeni oluşumlarla ilişkisi olduğunu açıkça dile getirenler’ çerçevesi çizildi. Bu tavır içinde olan diğer bazı isimlerle ilgili olarak da, istifa etmemeleri durumunda, ihraç sürecinin işletileceği belirtildi.

MYK’da yapılan değerlendirmelerde bu oluşumların daha çok İYİ Parti’nin tabanına hitap edeceği tespiti yapıldı. Bazı üyeler ise yeni hükümet sisteminin gerektirdiği yüzde 50+1’lik zorunluluğu nedeniyle, AK Parti’ye sıkıntı oluşturacağını dile getirdi. MYK üyelerinin bir bölümü bu oluşumların dikkatle izlenmesi ve ona göre adım atılması gerektiğini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu değerlendirmelere; ‘onların ne yaptığı önemli değil. Bizin ne yaptığımız önemli. Onların ne yaptığının bir kıymeti yok. Boşverin, büyütmeyin. Bizim yapacak çok işimiz var. Kendi işimize bakalım’ cevabını verdi.

Erdoğan, isim vermeden Babacan’la hareket eden eski bakan Beşir Atalay’ı da eleştirdi. Erdoğan “Partiden istifa etmiş. Benden randevu istiyor. Gelmiş 70 yaşına. Bu saatten sonra ne demeye geleceksin bana. Biraz tuhaf buldum açıkçası” diye konuştu.

“AYŞELER’İ DE BULALIM”

Toplantıda, Cumhurbaşkanı ile bir kadın MYK üyesi arasında ilginç bir diyalog da geçti. Erdoğan, kongre süreci ile ilgili değerlendirme yaparken, ‘Her ilin Ömer’ini bulalım’ ifadesini tekrarlardı. Bunun üzerine kadın MYK üyesi “Aynı zamanda Ayşeler de bulalım’ dedi. Cumhurbaşkanın ise gülerek; “Tabii ki bulalım. Haticeleri de bulalım’ diye cevap verdiği belirtildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü