Erdoğan: "Suriye ile mücadelemiz farklı devam edecek"


Gündem 15.10.2021 16:00:00 0
Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyenin kuzeyindeki terör örgütlerine ilişkin, mücadelenin bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı İstanbul'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Suriye'de sadece kuzeyi değil, genelinde bildiğiniz gibi PKK, YPG, PYD buralarda cirit atıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri Amerika geliyor. Bunların verdiği her türlü destek, silah, mühimmat bunlarla birlikte burada terör estiriyorlar. Bunlara karşı bizler mücadelemizi veriyoruz. Rejim bunlardan gücünü alıyor" diye konuştu.

Öte yandan Avrupa'daki enerji krizine de dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda tedbirleri aldıklarını belirterek, "Bundan sonraki süreçte de alıyoruz. Azerbaycan ile yapılan bu anlaşma tedbire yöneliktir. TANAP gibi bizim için rezervuar söz konusu. Rusya ile anlaşmalar çok hassas. Bu hassasiyetimizi devam ettiriyoruz. Rusya, İran, Azerbaycan ile olsun bu anlaşmalar bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. Sadece İngiltere değil, birçok batı ülkesinde sıkıntı devam ediyor. Şu an böyle bir sıkıntımız söz konusu değil ve tedbirlerimizi aldık, alıyoruz ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz" dedi.

 

https://twitter.com/tcbestepe/status/1448978212223062017

Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak