Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde arazi savaşı çıktı


Gündem 3.05.2020 00:35:00 0
Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde arazi savaşı çıktı
Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde Osmanlı dönemi tapuları olduğunu söyleyen bölge halkı, arazilerin kaçak yapılarla işgal edildiğini iddia ederek isyan etti
 
Antalya'da arazi tartışmalarının çokça yaşandığı Muratpaşa ilçesi Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde sular durulmuyor. Bölgede yaşayan halk, yargı sürecinde olan arazilerin bazı fırsatçılar tarafından kaçak yapılarla işgal edildiğini iddia ederek ayaklandı. Yaşanan durum karşısında arazilerin başında bekleyen köylüler, CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin bilinçli bir şekilde yaşananlara göz yumduğunu öne sürüyor.
 
GÜNDEME GELMİŞTİ
Akdeniz habercisi daha önce bölgede yaşanan talanı birçok kez gündeme getirdi. Toplamda bin 56 dönüme ulaşan arazi paylaşılamıyor. Hazine arazisi olan yerlerin mahkeme süreci 60 yılı aşkındır sürüyor. Köylüler atalarına ait olduğunu iddia ettikleri yerlerin Osmanlı tapularının bulunduğu söylerken, bölgede konteyner benzeri derme çatma yapılar bir gecede ansızın ortaya çıkması üzerine alarm durumuna geçti. 
 
ARAZİ MAFYASI İDDİASI
Bölgedeki arazilerin vatandaşların atalarından kalma yurtları olduğunu söyleyen MHP Aksu Meclis Üyesi Kemal Kara, "Zamanında atalarımız buraları satın almış. Buranın dikilitaş, diş taş, bazar yolu ve domuz çukuru gibi sınırları var. Atalarımızın devletten satın aldığı bu yerlerin bir kısmını edip dikiyoruz. Burada seralarımız, sondaj alanlarımız ve buğday diktiğimiz yerler var" dedi. Son dönemlerde bölgeyi boş gören farklı insanların gözlerini buraya diktiğini belirten Kara, "Burada yıllardır süre gelen mahkemenin sonuçlanmadığı için vatandaşlar pek bir şey yapamıyor. O yüzden bu arazileri boş gören bazı insanlar dışarıdan gelerek yer çevirmeye çalışıyor. Gecekondu yaparak tellerler etrafı çeviriyor ve zeytin ağacı dikiyorlar. Hatta birilerine alıp satıyorlar. Bir nevi arazi m afyaları buraya çökmeye çalışıyor. Son 1 yıldır bu durum sıklaştı. Köylülerde bunu görüp yerine yurduna sahip çıkmak için buradalar" diye konuştu.
 
ASAT ABONELİK VERDİ
Bölgedeki kaçak yapılara ASAT'ın abonelik verdiği ortaya çıktı. Vatandaşlar 'tapusuz bu yerlere ASAT nasıl abonelik verir' diyerek isyan etti. Köylüler arazilerde bulunan kaçak yapılar hakkında Muratpaşa Belediyesi'ne 1 yıldır beyanda bulunduklarını ve yıkılması için başvurduklarını söyledi. Bir işlem yapılmaması nedeniyle tepki gösteren vatandaşlar "Eğer yıkılmaz ise burada çıkan problemlerden Muratpaşa Belediyesi sorumludur" uyarısı yaptı. Yaşanan duruma CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin göz yumduğunu belirten Mücahit Uyanık, "Dedelerimizden kalan bu yerin mirasçısıyım. Bizim burada resmi evraklarımız var. Bu resmi evraklar mahkemede, mahkemenin sonucunu bekliyoruz. Ondan dolayı da bu mahkemeyi fırsat bilen bazı kişiler buraya seralar ahırlar yapmışlar. Muratpaşa Belediyesi'ni biran önce göreve çağırıyoruz. Belediye geri durarak sorumluluğunu yerine getirmiyor. Burada herhangi bir sıkıntı yaşanırsa yetkililer sorumlusudur" dedi. Şerife Karan ise "Ben 64 yaşındayım kendimi bildim bileli mahkeme sürüyor. Biz burayı kimseye vermeyeceğiz. Boşa uğraşmasınlar" dedi.
 
 
KARŞI KARŞIYA GELIYORLAR
BÖLGEDE birkaç gündür arbede yaşanıyor. Arazilerin başında bekleyen köylüler ile işgalci olarak suçladıkları kişiler zaman zaman karşı karşıya geliyor. Son birkaç gündür olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi gönderiliyor.
 
 
NÖBET TUTUYORLAR
BÖLGEDEKİ arazilerin etrafı çitlerle çevrilerek zeytin ve badem gibi ağaçlar dikiliyor ve bahçe görüntüsü oluşturuluyor. Son olarak Karaçallı Mahallesi'nde köylülerin 'Kızıl yerler' olarak adlandırdığı bölgede yabancı kişiler tarafından sera ve mandıra gibi yapıların yapılması köylüleri kızdırdı. Köylüler genç yaşlı kadın erkek toplanarak nöbet tutmaya başladı.
Hoyran’da Acı Son: Balık Tutarken Hayatını Kaybetti Isparta Eğirdir Gölü’nde balık tutmak için tekneyle açılan 64 yaşındaki Tevfik Elmas, dengesini kaybederek suya düştü. Ekiplerin çalışması sonucu Elmas’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Vali Hulusi Şahin Kriz Masasında: Antalya’da Sel Seferberliği Yoğun yağış ve fırtınanın etkili olduğu Antalya’da taşkın riskine karşı tüm kurumlar alarma geçti.
SENA NUR AYDIN MİMARLIK OFİSİ HİZMETE AÇILDI Sena Nur Aydın Mimarlık Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken, çok sayıda davetli törene katıldı.
Memurlara yılda 2 kez ikramiye teklifi TBMM'de TBMM gündemine taşınan yeni bir kanun teklifi, devlet memurları için önemli bir ek gelir kapısı aralıyor. Kamu görevlilerine yılda iki kez, net asgari ücret tutarında "tatil ikramiyesi" verilmesini öngören düzenleme, yasalaşması h
Antalya’ya 40 Günde Geçen Yılın Toplamı Kadar Yağış Antalya’da 2026’nın ilk 40 gününde düşen yağış miktarı, 2025’in tamamındaki 550 kilogramlık seviyeye ulaştı; batı ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle Kemer-Kumluca yolunda heyelan meydana gelirken, yağışların hafta boyunca..