Erzincanda İstiklal Marşının kabulü için program

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri kapsamında Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından program düzenlendi.


Gündem 12.03.2021 16:00:00 0
Erzincanda İstiklal Marşının kabulü için program

ERZİNCAN (İGFA) - 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri kapsamında Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından program düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri kapsamında Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan ve İl Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tüm General Davut Ala, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kurum müdürleri ile öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif Ersoy’un iyi bilinmesi gerektiğine değindi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, "Safahat ve İstiklal Marşını okuyup anlayan bir neslin bunlardan mutlaka ders çıkarması gerektiğini bağımsızlığı karakterine yansıtması gerektiğini akıllardan kesinlikle çıkarmamamız gerekiyor. Bu hassasiyetin devamı için tüm okullarımızda genç çocuklarımızın dimağlarına bunların işlenmesi gerektiğini biliyor ve değerli meslektaşlarımın da bunun üzerinde durduğunu her zaman gözlemliyoruz" diye konuştu.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, İstiklal Marşının her kıtasında, her mısrasında hatta ve hatta ve hatta her harfinde aziz milletie mesajlar veren ama bir taraftan da aziz milletin kahramanlığını ve aziz milletin geçmişini anlatan bir marş olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler katılımcıların beğenisine sunuldu.     


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret