Gündem

Gündem Haberleri

Erzurum Kongresi 102 yaşında


Gündem 23.07.2021 10:30:00 0
Erzurum Kongresi 102 yaşında

Kurtuluş Savaşının mihenk taşlarından olan Erzurum Kongresinin 102nci yıl dönümü kutlanıyor.

23 Temmuz 1919da başlayan Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar, Anadoluya bir karabasan gibi çöken umutsuzluğu dağıttı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 3 Temmuz 1919da paşa üniformasıyla geldiği Erzurum’dan, 29 Ağustos 1919’da Milli Mücadele önderi bir sivil olarak ayrıldı.

Erzurum Kongresi; “Askerlik görevimden ayrılıp, milletin sinesinde bir mücahit olarak hizmet edeceğim” diyen Mustafa Kemalin önderliğinin halk nezdinde kabul görmesi açısından da son derece önemli sonuç doğurmuştur.

Milli Mücadelenin halka dayanması ve halkın örgütlülüğü temelinde gelişmesinin temelini oluşturan Erzurum Kongresinin 102nci yıl dönümü kutlanıyor.


Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı
Mesut Kocagöz için Kepez Belediyesi önünde oturma eylemi yaptılar Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutukluğuna son verilmesi için CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Kepez Gençlik Kolları Başkanı Semih Kocabaş, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar Kepez Belediye binası ö
Başkan Başdeğirmen: Sorumluluğumuz daha fazla Başkan Başdeğirmen: Sorumluluğumuz daha fazla