Esnaf kredi taksitlerine erteleme müjdesi

Aydında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, kredi taksitleriyle ilgili merakla beklenen erteleme müjdesi verdi.


Gündem 8.02.2021 18:00:00 0
Esnaf kredi taksitlerine erteleme müjdesi

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

COVID-19 salgını sebebiyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kooperatif aracılığıyla 31.12.2020 tarihi ve öncesinde kullanmış oldukları kredi taksitlerinin ertelenmesine ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı. Kararın detaylarını paylaşan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, söz konusu tarihler öncesinde kredi kullanan ortakların 1 Ocak-30 Haziran 2021 tarihleri arasında ödenmesi gereken kredi taksit ödemeleri ile krediye tanımlı faiz oranı üzerinden faiz tahakkuk ettirilerek, erteleme döneminde tahakkuk edecek taksit, anapara, faiz ve BSMV tutarlarının kalan taksitlere eşit olarak eklenmesi suretiyle erteleneceği kaydedildi. Ertelemeden yararlanmak isteyen ortakların kredilerine ait otomatik ödeme talimatları var ise sistem otomatik olarak hesaplarındaki bakiyeleri tahsil edeceğinden, otomatik ödeme talimatlarını iptal ettirmeleri gerektiğinin altı çizildi.

Başkan Kubaliç, kredi taksitlerini erteletmek istemeyen ortakların da vade tarihine kadar taksitlerinin tamamını ödemeleri gerektiği, kısmi tahsilat yapmaları söz konusu olmayacağını sözlerine ekledi.


İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti
Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 3,2 trilyon TL'yi aştı Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 3,2 trilyon TL'yi aştı
Cihan Canuyar: “Yeni Manisa Müzesi niye açılmıyor?” Cihan Canuyar: “Yeni Manisa Müzesi niye açılmıyor?”
Fenerbahçe Alagöz Holding 4 kupalı sezonu değerlendirdi Fenerbahçe Alagöz Holding 4 kupalı sezonu değerlendirdi
Çölden gelen kumlar etkisini gösterdi. Çölden gelen kumlar etkisini gösterdi.