Gündem

Gündem Haberleri

Evcil hayvanlar da sosyalleşti!


Gündem 15.06.2021 11:30:00 0
Evcil hayvanlar da sosyalleşti!

Evcil hayvanlara özel olarak geliştirilen sosyal medya platformu PetPaw, hayvanların eş veya oyun arkadaşı bulmalarına yardımcı olurken sahiplerine de hayvansever bir sosyal çevre edinmeleri için alan açacak.

İSTANBUL (İGFA) - Pandemi şartları evcil hayvanları da zorladı. Tıpkı insanlar gibi onlar da evde daha fazla zaman geçirmek, çevreyle ve diğer insan ve hayvanlara çok az temas halinde olmak durumunda kaldı. Kademeli normalleşmeyle birlikte hem evcil hayvanlar hem de sahipleri için yeni bir dönem başlarken bu adaptasyon sürecini daha sağlıklı geçirmeleri için PetPaw’dan önemli bir hamle geldi.

Evcil hayvanlara yönelik bir sosyal medya platformu olarak Şubat ayında hayata geçirilen PetPaw, patili dostlar için oluşturulan profiller sayesinde sahiplerinin onlara kolaylıkla eş veya oyun arkadaşı bulmasını sağlarken kendi sosyal çevrelerini genişletmelerini amaçlıyor.

PetPaw Kurucusu Barkın Akabey, pandemi kapsamında getirilen sokağa çıkma yasakları süresince evcil hayvan sahipleri, patili dostlarını yalnızca evlerinin 15 metre uzağına kadar dolaştırabildiğini ifade ederek, bu nedenle özellikle sokağında çok fazla dolaşamayan köpekler yeni insanlar, yerler ve kokular keşfedemediğini söyledi. Sosyal medya platformunun İngiltere’de aktif olarak kullanıldığına dikkati çeken Akabey, Türkiye’de yayına girdiği 27 Şubat tarihinden bu yana binlerce kullanıcıya ulaştığını belirtti. Akabey, evcil hayvan sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılamayı hedeflediklerini kaydetti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi