EYT'lilere Yeni Umut Karma Emeklilik Mi? Çalışma Bakanı Selçuk'tan Yeni Model Emeklilik Açıklaması


Ekonomi 16.06.2020 22:12:00 0
EYT

Tamamlayıcı emeklilik sistemine dair gelen ilk bilgilerin ardından konuya dair son dakika gelişmeleri geldi. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu konuşmasında tamamlayıcı emeklilik sisteminin detaylarını ele alırken bu düzenleme için birden fazla model olduğunu duyurdu. Bakan Selçuk konuşmasında karma emeklilik sistemi üzerinde de durulduğunu ifade ederek emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemenin amacının emeklilere daha iyi bir gelir sunmak olduğunu ifade etti.

 

Emeklilik konusuna ilişkin son günlerde yeni bir sistem düzenlemesi konusunda açıklamalar gelmişti. Tamamlayıcı emeklilik sisteminin dillendirilmesinin ardından konuya ilişkin ilk bilgiler paylaşılmış olup amacına ilişkin kamuoyu aydınlatıldı. Tamamlayıcı emeklilik sisteminin ne olduğunu, kimleri kapsadığını ve bundan sonraki süreçte kimleri kapsayacağına ilişkin ise daha geniş kapsamlı değerlendirme konuya ilişkin en yetkin isimleden geldi. 

EYT'LİLER İÇİN KARMA EMEKLİLİK Mİ GELECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gündem başlıklarını ele almak için haftasonu NTV canlı yayınına katıldı. Burada koronavirüs ile mücadelenin ikinci aşamasında oluşan sürecin çalışanlar üzerinde ki etkisi, işverene sağlanacak destekler hakkında bilgi veren Çalışma Bakanının esas üzerinde durduğu konu başlığı ise tamamlayacı emeklilik sistemi oldu. 

Emeklilik sisteminde, tamamlayıcı emeklilik düzenlemesi olarak dilllendirilen yeni düzenlemenin amacının ne olduğuna dair bilgi veren Bakan Selçuk bu sistemin yaşlanan vatandaşların maaşlarında iyileşme olduğunu sağlamak olarak açıkladı. Bunun dışında emeklilik sisteminde yeni seçenekler hakkında bilgi veren Bakan Selçuk tamamlayıcı emeklilik dışında, karma emeklilik üzerinde durdu. 



Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Karma Emeklilik Açıklaması

"Nüfusumuz yaşlanmakta. Şu anda Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi önemli bir demokrafik fırsat penceremiz var. Emeklilik sistemlerini daha etkinleştirmek ve ortaya çıkarmak zorundayız. Tamamlayıcı emeklilik sistemine dair müzakerelerimiz devam ediyor. Kazanılmış haklar kesinlikle korunacak. Birden çok model var. Karma bir emeklilik sistemi. Taraflardan önerilerini de aldık, netleştiğinde detaylarını açıklayacağız. Temel hedefimiz çalışanımıza emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak."

KARMA EMEKLİLİK NEDİR?

Karma emeklilik sistemine ilişkin ne bakanlık ne de Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk detaylı bir açıklamada bulunmadı. Bu sistemde en merak edilen konu ise EYT'li vatandaşların emekliliklerini sağlayıp sağlamayacağı. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, emeklilik sistemi sonrasında gelir konusuna dair düzenlemeler içerirken karma emeklilik sisteminde ise emeklilik öncesi sürece dair düzenleme olması bekleniyor.

Karma emeklilik sistemine ilişkin Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un konuşmasında yer alan en önemli detaylardan birisi de bu konunun taraflara sorulup öneri alındı. Bu çerçevede bu düzenleme geniş kapsamlı ve emekli olmayı bekleyenleri memnun edebilecek içerik barındırabilir. 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü