Gündem

Gündem Haberleri

EZOP’a renkli kapanış


Gündem 4.07.2021 09:30:00 0
EZOP’a renkli kapanış

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından "Oyun Hayatın Provasıdır" sloganıyla başlatılan ve 22 hafta süren Eğitsel Bakış Açısıyla Zekâ Oyunları Projesi (EZOP) kapanış töreni İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in katılımıyla Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Kapanış törenine Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun ve projede yer alan öğretmenler katıldı.

Eğitsel Bakış Açısı Zekâ Oyunları Projesinin kapanış töreninde konuşan Sabahattin Dülger, “İnsanların hayal güçlerinin kalitesi, öğrenmeleriyle ve dimağlarındaki bilgi ile doğru orantılıdır. Biz, insanlardaki bilginin kalitesini, detayını ve güzelliğini artırdıkça, hayaller de daha gerçekleştirilebilir hale gelir. Eğitsel Bakış Açısı Zekâ Oyunları Projesinde de çocuklarımıza nasıl ulaşalım ve onları nasıl geliştirelim konularında neler yapabiliriz diye hayal ettik ve tartıştık. İşin en güzel tarafı da eğitim verenden eğitim alana kadar herkes gönüllü olarak bu projede yer aldı” dedi.

Bu tür projelerin artması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, "Bu tür projelerle öğretmenlerimizin öğrencilerini daha iyi geliştirmeleri sağlanıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi matematik bölümü olarak her zaman işbirliğine hazırız.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar belgelerini protokolün elinden aldı. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından "Oyun Hayatın Provasıdır" sloganıyla başlatılan EZOP 22 hafta sürdü. Projeye Bursa’nın il ve ilçelerinde görev yapan çeşitli branşlarda toplam 300 öğretmen katıldı. Oyunun, çocuğun yeteneklerini keşfetmesini kolaylaştırıcı bir role sahip olduğunun düşünüldüğü projede, farklı uzmanlık alanlarına ve unvanlarına sahip 19 konuşmacı, 22 farklı konu ile zekâ oyunlarına farklı bir pencere açtı. Öğretmenler, projede yer alan konularla zekâ oyunlarının farklı yönleriyle tanışma fırsatı buldu ve zekâ oyunlarının öğrenmede ne kadar etkili olduğunu kavramış oldu. Projeye katılan öğretmenler edindikleri bilgileri öğrencileriyle paylaşarak hem velilerin hem de öğrencilerin oyuna karşı bakış açılarını değiştirecek. Böylece öğrencilerin etkili öğrenmelerine katkı sağlamış olacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Basketbolda Bursa derbisi heyecanı Basketbolda Bursa derbisi heyecanı
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı