FIRINCILARA SİTEMLERİMİ GERİ ALIYORUM


Gündem 2.08.2022 11:55:00 0
FIRINCILARA SİTEMLERİMİ GERİ ALIYORUM

Akşamdan beri fırıncı arkadaşlardan telefonum susmadı.

Kendilerini eleştiren yazımı eshefle kınadıklarını söylediler..."

Bir tl.'lik zammımızı niye bu kadar büyütüyorsunuz dediler.

Bana bu 1 tl'lik zam'mın gerekçelerini anlattılar kalem kalem.

Onlar anlattı ben dinledim.

Ben anlattım onlar dinledi.

Fırıncılar diyor ki:

Neden bizim bu zam'ımız bu kadar sizin gözünüze battı ve büyütüyorsunuz.

Gıda kalemlerine ucu bucağı olmayan zamlar yapılıyor. Kimseden çıt çıkmıyor.

Bir tek biz mi gözünüze batıyoruz. Kuru bakliyata zam, sebze meyveye zam, Peynire zam, yumurtaya zam, tavuğa zam, ete zam, yağa zam, tuza zam, şekere zam... Her şeye yüzde 500-600 zam yapılmış neden bir tek bizim 1 tl. zam'mızı konuşuyorsunuz. Vicdansız ve aç gözlü olan bir tek bizmiyiz? Diyorlar...

Adamlar haklı.

Aç gözlü olan bir tek onlar mı.

Dolar ve Akaryakıt üç misli arttı, asgari ücret%25 arttı, buna gerekçe ise herkes ürünlerine %.500-600 zam yaptı bir tek suçlu onlar mı?

Etiketler saatte bir değişiyor. Bundan bir sene önce dolar 6-7 lira bandındayken, akaryakıt 6-7 lirayken, 20 TL'ye aldığın peynirin kilosu bugün Tam 100 TL. Yani yüzde 500 zam, yumurtanın kolisi 15-16 lirayken bugün 50 küsur yani herşeye fahişin fahişi zam bindirilmiş. Ucu bucağı olmayan bir zam furyası var. Cebindeki paranın hiçbir değeri kalmamış. Fırsatçılıkta herkes birbiriyle yarışıyor gibi durum var. Ama bir tek fırıncıların ₺1'si gözümüze battı.

Kusura bakmayın fırıncı abilerim, kardeşlerim size olan sitemlerimi geri alıyorum. Yedi düvelin bir araya gelip yıkamadığı bu memleketi iki kuruş menfaate satacak zaafı var bu milletin. 

Küresel çapta yaşanan ekonomi krizi savaşa dönüştürdük maalesef. Kimse menfaatinden ödün vermiyor kimse cebinden bir kuruş eksilmesini istemiyor. Kimse bu süreçte taşın altına elini koymuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu çok iyi biliyor olmalı ki, vatandaşını bu enflasyon canavarlarına ezdirmemek için var gücüyle çalışıyor. Işçisine, emeklisine, duluna, yetimine, memuruna, asgari ücretlisine takviye zam desteğiyle destek oluyor. 

Sayın Cumhurbaşkanımız bunu yaparken piyasa vampirleri de boş durmuyor.

Bu aç gözlü piyasa vampirleri bunu fırsata çevirmek için milletin kanını emiyor. İlk baştan beri savunduğum fikrimi burada yine tekrarlıyorum. Serbest piyasa politikasından ödün verilmeli. Hiç olmazsa şu süreçte taviz verilmeli ki piyasalar kontrol altına alınmalı. Çünkü ortada bir art niyet var. Daha ki gün önce Merkez Bankası Başkanı Sayın Şahap Kavcıoğlu: Düşük faizle kredi çekmişler dövize yatırmışlar bizde listeleri var. Kim olduklarını biliyoruz açıklaması olayın vehametini ortaya koyuyor. Çok kirli bir el piyasalar üzerinde etki etmeye çalışıyor. Maksat, vatandaşı canından bezdirmek, hükümete ve cumhurbaşkanına düşman etmektir.


Kocasinan’dan huzurlu bir yaz için haşere ile mücadele Kocasinan’dan huzurlu bir yaz için haşere ile mücadele
Haluk Levent Adana'yı salladı Haluk Levent Adana'yı salladı
Bursa PERDER’de Haşim Kılıç'la devam Bursa PERDER’de Haşim Kılıç'la devam
5G Teknoloji Kampüsü hizmete girdi 5G Teknoloji Kampüsü hizmete girdi
Farklı Renkli Kelebekler otizmlilerin sorunlarına ayna tutuyor Farklı Renkli Kelebekler otizmlilerin sorunlarına ayna tutuyor