Fatih Tunç adaylığını açıkladı


Siyaset 27.09.2022 16:29:00 0
Fatih Tunç adaylığını açıkladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında meslek komite seçimleri ve oda seçimi yaklaşırken adaylar bir bir isimlerini açıklıyor.

Burdur’un tanınan simalarından ve son genel seçimlerde Milletvekili Adayı olan iş insanı Fatih Tunç, BUTSO Başkan Adayı Osman Dalgar’ın ekibinde Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde komite başkanlığına adaylığını açıkladı.

Tunç yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki on yıllık süreçte dünyanın ve memleketimizin en büyük sorununun tarım olacağı aşikar, gıda serüvenine topraktan başlar ve sırasıyla takip eden süreçler ile soframıza kadar ulaşır, bu sürecin denenmiş olumlu sonuç alınmış dünya gerçekleriyle yönetilmesi gerekir, bu süreci de kurumsal şekilde yönetebilmek için meslek odalarımız en iyi şekilde organize olmuş durumda, fakat Kağıt üzerindeki organizasyonlar maalesef sonuç vermemekte, şunu yapın demekle bir sonuç elde edilemediğini yaklaşık yirmi yıldır girmekteyiz. Destek vermemekte dünya yeni bir düzene doğru itiliyor, bu düzenin içerisinde ayakta kalmak için genç, teknoloji ile barışık, yeni fikirlere ve projeleri anlayabilen, süreç yönetiminde kabiliyetli insanlara ihtiyaç zaruridir. Tüm bunları yaparken başkanlığına aday olduğum Burdur Ticaret ve Sanayi odası 9. Meslek grubu MAVİ LİSTE (Tarım ve Hayvancılık) üyelerini hammadde üreticiliğinden çıkarıp son mamül üreticiliği noktasına getirmek için çalışmalar yapacağız, çok üretmek elbet güzel ama hammaddeye katma değer katıp son kullanıcıya ulaştırmak çok daha kazançlı.
Yıllardır yapılamayanları yapmak için adayım, Allah nasip eder ise tarım alakalı daha söylemediğin onlarca sorun var ve onarı da süreçte çözüme kavuşturacağız. Bu süreçler çok zor gibi görünse de aslında çok kolay yönetilebilecek durumlar, bir kooperatifimiz tıpkı hayvancılığı örnek aldığımız Avrupa kooperatifleri gibi mamül noktasında çalışmış olsa inanın ardı ardına onlarcası takip edecektir. Ticaret sanayi odası bu üretilen ürünlerin en kârlı pazara ulaştırılması noktasında da önderlik edecektir, sadece ticaret ve sanayi odası değil tüm odalarımızın aidat toplamaktan ziyade birinci önceliği üyelerinin, istihdama ve ülke ekonomisine katkılarını arttırmak olmalıdır. Şahsımın geçmiş on yıllık süreçte başta tarım ve dijital pazar ile ilgili nelere öncülük yaptığımı sektörün temsilcileri çok iyi bilmektedir, başta Osman Dalgar olmak üzere Mavi Listedeki tüm ekibimiz, yeniliğe açık ve çalışkanız, nasip olursa göreceksiniz ki uyuyan Burdur değilmişiz.” dedi.


En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor