FATİHA SURESİ İLMEK İLMEK HALIYA İŞLENDİ

Isparta Belediyesi Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesinde 12 kişilik ekiple kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan halıcılığı tekrardan canlandırıyor. Bu kapsamda belediye tarafından açılan Hereke İpekli Halı Dokuma Kursunda son olarak 60x80 san


Sanat 18.07.2022 17:14:00 0
FATİHA SURESİ İLMEK İLMEK HALIYA İŞLENDİ

Halı Dokuma Kursu Hocası İhsan Akkuş, yapılan çalışmaya ilişkin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bilgi verdi. 60x80 ebatlarında dokunan Fatiha Suresinin çözgü ve atkısının ipek, ilmeklerinin akrilikten oluştuğunu söylerken, eserin toplam 175 bin ilmek ve 5 renkten oluştuğunu, halıdaki bordürün tezhip ile süslendiğini aktardı.

Dokumayı gerçekleştiren ve güzel bir eseri ortaya çıkaran ekibe teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın yıllarca halı dokumacılığıyla geçinen bir il olduğunu ancak makine halılarının çıkmasıyla birlikte el dokumacılığında gerileme yaşandığını aktardı. Başkan Başdeğirmen, “Isparta Belediyesi olarak el dokumacılığını yeniden canlandırmak, gündemde tutabilmek amacıyla çalışma başlattık ve güzel eserler ortaya çıkıyor. Isparta denince akla halı ve gül gelirdi. Maalesef halıyı kaybettik. Halıyı da gündemde tutmak için güzel çalışmalar yapıyoruz. Isparta halıcılığını tekrar Türkiye gündeminde tutacağız inşallah. Bu çalışmalardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık” dedi. 


Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat... Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.