Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu yine desteklendi

Proje Yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal’ın yaptığı TÜBİTAK Destekli “Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” toplamda 10 bu yıl ise 4.


Eğitim 17.11.2021 19:10:00 0
Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu yine desteklendi

Proje Yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal’ın yaptığı TÜBİTAK Destekli “Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” toplamda 10 bu yıl ise 4. kez desteklendi. 10 farklı üniversitede görev yapan yaklaşık 15 eğitmen ve Türkiye’nin 17 farklı ilinden 20 kursiyer katıldığı projenin teorik kısmı Antalya ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde gerçekleşiyor. Uygulama kısmı ise Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda gerçekleşecek. 7 gün sürecek kurs sonunda 20 kursiyer sertifika almaya hak kazanacak. 

Projenin teorik kısmında fauna elamanlarını ihtiyaç ölçüsünde tanıma kriterleri (zehirli- zehirsiz yılan, böcek, yenilebilir bitkiler, ilkyardım teknikleri, harita okuma ve yön bulma sanatı, vd) konularında önemli temel bilgiler sunuluyor.

Projenin uygulama kısmında Gölcük Tabiat Parkı’nda ve Isparta Sütçüler Yazılı Kanyon Milli Parkı’nda düzenlenecek eğitimlerde kursiyerlere, doğada zor şartlarda hayatta kalma teknikleri öğretilecek.

TÜBİTAK tarafından hazırlanan bu projenin bu yıl içinde üst üste 4. Kez desteklendiğini belirten Orman Fakültesi’nden Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal; “Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde ve araştırma kurumlarında görevli genç araştırmacılar ile Lisansüstü öğrencilerine Fen ve Doğa Bilimleri alanında araziyi tanıma ve arazide hayatta kalmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.  Bu bilimsel etkinlik genç araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerinin arazi temelli bilimsel bir çalışmanın her aşamasında ihtiyaç duyacakları teorik ve uygulamalı bilgileri sağlayacak teorik ve uygulamalı bir etkinliğe sahiptir. Etkinliğin uygulama kısmı 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Isparta Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda Doğada Gecelemeli Kampçılık ve Doğada Hayatta Kalma Tekniklerine yönelik uygulama yapılacaktır. Teorik etkinlikleri 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya’da ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde gerçekleşiyor. Düzenlendiğimiz etkinliğimize de farklı illerdeki üniversitelerden yüksek lisans ve doktora yapan ve araştırma yürüten genç bilim insanları katılmıştır. Bu eğitimlerde bilimsel bilgiyi doğadan nasıl elde edebileceğine yönelik uygulamalı teorik eğitimleri veriliyor. Projemiz TÜBİTAK’ın desteklediği tek doğada kamplı proje. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin verdiği destekler sayesinde ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Diler’in talimatlarıyla alınan kamp malzemelerine sahip olduğumuz için bu projemiz TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Sayın Rektörümüze ve üniversitemize teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden kursa katılan kursiyerler, “Kursun teorik kısmında beklediğimizin çok daha ötesinde bilgiler karşımıza çıktı. Uygulama kısmını heyecanla bekliyoruz. Çok verimli ve başarılı bir kurs olduğuna inanıyoruz. Yaşamımız boyunca ihtiyacımız olan birçok temel bilgiyi burada edindik. Akademik çalışmalarımızda da kullanabileceğimiz hem uygulamalı hem teorik bilgiler verildi. Proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal hocamız başta olmak üzere Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ailesine, kurs etkinleri boyunca bizlere güzel bilgiler vererek deneyimlerini anlatan hocalarımıza ve proje ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

Proje kapsamında kursiyerlere verilen bilgiler, hedef kitlenin tez çalışmalarında ve etkinlik sonrası bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak. Uygulama kısmında ise katılımcıların ömür boyu ihtiyacı olabileceği bilgiler verilecek.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı