FETÖ İtirafçıları 467 kişinin adını verdi; 70'i aktif kamu görevlisi

Aralarında Isparta'nın da bulunduğu 10 ilde FETÖPDY'ye yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'unun 'etkin pişmanlık' yasasından yararlanıp itirafçı olması ile 467 örgüt üyesi, tespit edildi.


Gündem 14.11.2021 19:21:00 0
FETÖ İtirafçıları 467 kişinin adını verdi; 70

Aralarında Isparta'nın da bulunduğu 10 ilde FETÖPDY'ye yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'unun 'etkin pişmanlık' yasasından yararlanıp itirafçı olması ile 467 örgüt üyesi, tespit edildi.

Konya merkezli 10 ilde FETÖPDY'ye yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'unun 'etkin pişmanlık' yasasından yararlanıp itirafçı olması ile 467 örgüt üyesi, tespit edildi. 467 kişiden 203'nün ilk defa deşifre olduğunu ve bunların arasındaki 70 kişinin de halen aktif olarak kamu görevi yaptığı saptandı.

Konya, İstanbul, Isparta, Manisa, Ankara, Antalya, Mersin, Adana, Şanlıurfa ve Iğdır olmak üzere 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen baskında, örgütün 'büyük bölge talebe', 'şehir dışı talebe', 'bölge talebe' gibi sorumluluklarını üstlenen 12 kişi, gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u 'etkin pişmanlık' yasasından yararlanıp itirafçı oldu. İtirafçılar, örgüt içindeki yapılanmaları ve kimlerin üye olduğunu anlattı.

DEŞİFRE EDİLENLERE DE SORUŞTURMA

İtirafçı şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda örgüt üyesi 467 kişi tespit edildi. Polis, yaptığı araştırmada 467 kişiden 203'nün ilk defa deşifre olduğunu saptadı. Haklarında bugün kadar herhangi bir işlem yapılan 203 kişiden 70'inin halen aktif olarak kamu görevlisi olduğu, 133'nün de özel sektörde çalıştığı belirlendi. Aralarından 21'nin ise 'bölge talebe' sorumlusu görevini yürüttüğü tespit edildi. Deşifre edilen yeni örgüt üyeleri hakkında da soruşturma başlatıldı.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...