Fetö'nün KOSGEB yapılanması davasında karar


Gündem 13.09.2019 16:09:00 0
Fetö

FETÖ'nün KOSGEB yapılanması davasında karar
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik, aralarında kurumun eski başkanı Mustafa Kaplan ile yöneticilerinin de bulunduğu 37 sanığın yargılandığı davada hüküm açıklandı.

FETÖ'nün KOSGEB yapılanması davasında karar 

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaya sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, sanıkların son sözlerini aldıktan sonra heyetin kararını açıkladı.

Sanıklardan eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan FETÖ üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar Abdullah Taşkın, Ali Vasfi Eskicioğlu, Birkan Arslan, Ercüment Öztürk, Erdal Çelik, Hacı Yusuf Yalmancı, Hakkı Güzel, Hüseyin Tüysüz, Mustafa Koca, Nesibe Genç, Seher Yılmaz, Selahattin Kaya ve Yusuf İskender de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Mahkeme, sanıklar Ayhan Çarlıoğlu, Mehmet Tezyetiş, Metin Şatır, Nogay Nadir Koç, Nurgül Kaplan ve Selma Tezyetiş'i 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan 17'si ise beraat etti.

Daşdöner detaya girmeden seçilen Yücedağ'ı tebrik etti Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Genel Kurulu sonrası açıklama yapan Faruk Daşdöner, tüm üyelere teşekkür ederek yeniden seçilen Başkan Mehmet Yücedağ ve yönetimini tebrik etti, birlik ve beraberlik vurg
Kaş’ta ev yangını can aldı Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan ev yangınında bir kişi hayatını kaybetti.
Serik ulaştırma esnafı Tırık’la devam dedi Antalya’nın Serik ilçesinde Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlık Seçimleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Hulusi Tırık, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.
Berberler ve kuaförler odası’nda güven tazelendi Isparta Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerinde mevcut başkan Mehmet Demiralay 271 oy alarak yeniden başkan seçildi; Osman Balcı 227, Mehmet Yılmaz ise 90 oyda kaldı.
İsparta’da şiddetli fırtına ve sağanak Isparta’da etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgâr nedeniyle Halıkent Mahallesi’nde ağaçlar devrildi, bir sitenin kamelyası yerinden söküldü; yetkililer vatandaşları olası tehlikelere karşı uyardı.