Ford’un küçülme kararı Bitliste 50 kişiyi işinden etti

Ford Otosan A.Ş.’nin küçülme gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetmesinden dolayı, Bitlisin Tatvan ilçesindeki Ford Aydınlar Oto Bakım ve Onarım Yetkili Servisi’nde çalışan 50 personel işsiz kaldı.


Gündem 21.02.2021 10:30:00 0
Ford’un küçülme kararı Bitliste 50 kişiyi işinden etti

(BİTLİS BÜLTEN)

Bitlisin Karşıyaka Mahallesindeki Aydınlar Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yetkilisi Faruk Aydın, durumu öncelikle servis çalışanları ile paylaştı ve ardından basın açıklaması yaptı.

Ford Otosan A.Ş.nin kanunsuz ve hukuksuz bir karar aldığını iddia eden Ford Tatvan Aydınlar Servisi Yetkilisi Faruk Aydın, küçülme kararının yıllarca kendilerinden gizlendiğini, bu nedenle milyonlarca lira zarar ettiklerini ve 50 personelinin de işsiz kaldığını söyledi.

Alınan COVID-19 tedbirleri ve güvenlik önlemleri çerçevesinde, personeller ile birlikte servis binası önünde basın açıklaması yapan Faruk Aydın, “Biz 2016 yılının ikinci yarısında 16 milyon lira harcanarak burada hizmete başladık. Güzel bir hizmet yürüterek bir buçuk yılda ülke genelinde 16’ıncı sıraya kadar çıktık. Aynı zamanda, ciroyu yükselttik ve 17 çalışan sayısını 50’ye çıkarttık. Bir buçuk yılımız tamamlandıktan sonra 2018 yılı başında Ford Otosan tarafından bize gönderilen ihbarname ile kapatılacağımız haber verildi” dedi.

Bir şirketin kapatılması için rekabet kurulu kararı gereği 5 yılını tamamlaması gerektiğini belirten Faruk Aydın, bazı iddialarda da bulundu. 

“Ford Otosan küçülme kararını 2013 yılında almış, bize de burayı 2016 yılı ikinci yarısında verdiler ama bu küçülme kararını bizden gizlediler" diyen Aydın, "Bunu da koz olarak kullanıp bizi 2018 yılında kapatmaya çalıştılar. Buranın mülkiyeti ve diğer giderlerimiz toplam 16 milyon liradır. Biz bu yatırımı bir buçuk yıl için yapmadık. Bu nedenle bu kararlarını kabul etmedik. Bu kez de bize bazı dayatmalarda bulundular. Öncelikle bizi İstanbuldaki genel müdürlükte toplantıya davet ettiler. Toplantıda bize ‘her servisin 5 yıllık bir geçmişini araştırarak oluşturulacak karneyle 40 servisi kapatacağız dediler. Onlara 5 yıllık bir geçmişimizin olmadığını, henüz yeni ve başarılı bir firma olduğumuzu söyledik. Bize Haklısınız, ama Ford Otosan, siz burayı almadan önce almış olduğu karar üzere küçültme politikamızı uygulamak zorundayız dediler. Bizde onlara ‘madem böyle bir kararınız vardı, bunu bize niçin söylemediniz’ dedik. Bize söyleseydiniz burayı almaz, bu yatırımı yapmazdık, bir buçuk yıllık için bu kadar yatırım yapmazdık dedik. Bana gönderdikleri ikale protokolünü imzalamamı istediler. Ben kabul etmeyince bana Bu bütün servislerin imzaladığı bir tip protokoldür, imzalamak zorundasın, imzalasan da imzalamasan da seni kapatma yetkimiz var. Sana yönetimde bir karar çıkartıp yardımcı olmak istiyoruz diyerek baskıyla imzalattılar. Benim emsalim olup, kapanma kararı içerisinde olup kapatılmayan servisler olmasına rağmen bizi kapatmaya zorladılar. Biz kabul etmeyince bu kez de bölgemizdeki bayileri almamızı istediler. Önce Bitlis’teki bayiliği alın dediler, ona tamam dedik. Bu kez de Van’daki bayi ve servisi almaya zorladılar bizi. Biz kabul etmeyince, alma gücümüzün olmadığını söyleyince dayatmaya gittiler" diye konuştu.

Basın açıklamasında gazetecilere açıklama yapan çalışanlar ise, şirketin kapanması halinde işsiz kalacağını, evine ekmek götüremeyecek duruma geleceklerini söyleyerek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor