Fransadaki Yozgatlılar da federasyonlaştı

Fransada yaşamakta olan 50 dolayındaki Yozgatlıları temsil eden dernekler bir araya gelerek Fransa Yozgatlı Dernekler Federasyonunu kurdular.


Gündem 24.02.2021 12:00:00 0
Fransadaki Yozgatlılar da federasyonlaştı

YOZGAT (İGFA) - Fransadaki Yozgatlılar da federasyon kurdu. Lyon kentinde faaliyete geçen Fransa Yozgatlı Dernekler Federasyonunun başkanlığına da Fransanın Lyon kentinde faaliyet gösteren Yozgat Saraykentliler Derneği yöneticisi Nuri Paşa Meriç getirildi. Dernek Başkanı Meriç, ilk kuruluş toplantısı dolayısıyla dernek başkanlarına  tandır kebabı ile arabaşı ziyafeti çekti. Toplantıda Avrupanın çeşitli ülkelerin de olduğu Fransada federasyon çatısı altında  birliktelik oluşturan Yozgatlı hemşehrilerin kısa adı DUYKON olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu saflarına katıldı.
Fransa Yozgatlılar Federasyonu ve Yozgat Saraykentliler Derneği Başkanı Nuri Paşa Meriç, DUYKON Avrupa Basın Temsilcisi Doğan Tufana yaptığı açıklamada, Yozgat sevdalısı 50 Yozgatlı dernek başkanı ve iş insanlarının birlikten güç doğacağına inanarak birleşerek Fransa Yozgatlılar Federasyonunu kurduklarını anlatarak, "DUYKON Konfederasyonumuz önderliği ve rehberliğinde  Fransadaki hemşehrilerimize birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceğiz. Fransa Yozgatlılar Federasyonumuz tüm hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.


Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret
Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği
Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı
Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma