Gazeteci Yazar Nedim Şener “FETÖ ve 15 Temmuz’un Arka Planı”nı Anlattı


Gündem 6.07.2020 19:05:00 0
Gazeteci Yazar Nedim Şener “FETÖ ve 15 Temmuz’un Arka Planı”nı Anlattı

Süleyman Demirel Üniversitesince düzenlenen 15 Temmuz konferanslarının ilk konuğu Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı Nedim Şener oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu moderatörlüğünde gerçekleştirilen çevrimiçi konferansta “FETÖ ve 15 Temmuz’un Arka Planı” ele alındı.

Şener: “15 Temmuz’da Ortaya Çıkan İrade Bize Yerli ve Milli Kavramını Getirdi”

Bir ülkede yaşayan örgütlerin ve dinamiklerin iyi tanınması gerektiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Nedim Şener, 15 Temmuz günü yaşananların unutulmaması adına akademi dünyasına, yazarlara, düşünürlere, entellektüellere büyük görevler düştüğünü belirtti. Türk milletinin değerlerine hakim olması gerektiğini vurgulayan Şener, “15 Temmuz’da ortaya çıkan irade, bize yerli milli kavramını getirdi. O gün yurdunu seven milyonlarca insan vatanını savunmak için sokağa çıktı. Yüzlerce insan şehit oldu.” dedi.

Hain terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimini gençlerin bilmesi, tanıması gerektiğini söyleyen Şener, “Bu tarihi sağlam temeller üzerinde oturtmak, bilgiyle donatmak akademinin görevidir.” dedi.

Vatan Sevgisi Her Şeyin Üstünde

Şener, “Vatan sevgisi her şeyin üstünde. Gençlere tavsiyem, Kuvay-i Milli tarihini bir okumaları gerekir. Anadolu’ya geldiğimiz günden bu yana şehit vermediğimiz bir gün yok. Ben bu milletin ruhunu görüyorum. Kendimi de sadece oraya ait görüyorum. Biz de öyle bir güç var ki... Atatürk, Samsun’a çıktığında da o güce inanarak “Milletin geleceğini ancak milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyor. Son nefesine kadar da milletine güveniyor. Bu bir görev değil talip olunan bir vazife. Ülken çıkmaza girdiği zaman içinde bulunan ahvel ve şeraiti düşünmeyeceksin. Devlet dediğin bir kurum sen ona can verirsen o ayağa kalkar. O bir araç. Bu aracı bir yerden bir yer eğitmek için de kullanırsın insanların üzerine sürmek için de kullanırsın. Bu senin ahlakınla ilgili. Önce iyi insan olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Medyanın insanlar üzerinde önemli bir güç olduğuna da değinen Şener, terör örgütünün de bu gücün farkında olduğunu ve yanlış bilgilerle insanları etkilemeye çalıştığını söyledi.

FETÖ’nün yaşayan ve Amerika’nın çıkarlarına hizmet eden bir örgüt olduğunu ifade eden Şener, uluslararası desteği ve siyasi bağlantısı olmadan yaşamasının mümkün olmadığını dile getirdi. Gençlere “Çok okuyun” mesajını veren Şener, donanımı sağlam olanın mücadelesinin de sağlam olacağını vurguladı.

Üç bakan Antalya’da ortak hedefte buluştu Antalya’da bir araya gelen eğitim, spor ve sosyal hizmet bakanları; çocukların ve gençlerin gelişimini merkeze alan politikalar ile yeni yatırım ve iş birliklerini masaya yatırdı.
Burdur’da ASM ve 112 için protokol imzalandı Burdur’da Sağlığa Hayırsever Desteği: Menderes Mahallesi’ne ASM ve 112 İstasyonu Yapılacak
Daşdöner detaya girmeden seçilen Yücedağ'ı tebrik etti Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Genel Kurulu sonrası açıklama yapan Faruk Daşdöner, tüm üyelere teşekkür ederek yeniden seçilen Başkan Mehmet Yücedağ ve yönetimini tebrik etti, birlik ve beraberlik vurg
Kaş’ta ev yangını can aldı Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan ev yangınında bir kişi hayatını kaybetti.
Serik ulaştırma esnafı Tırık’la devam dedi Antalya’nın Serik ilçesinde Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlık Seçimleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Hulusi Tırık, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.