Gazeteler basılıda kaybettiği okuyucuyu dijitalde yakaladı

Pandeminin etkisiyle artan internet kullanımı, habere erişim yöntemlerini de dijitale taşıdı. Türkiye’deki basılı gazetelerin tirajları, son 1 yılda yüzde 14,11 düştü.


Gündem 21.04.2021 17:30:00 0
Gazeteler basılıda kaybettiği okuyucuyu dijitalde yakaladı

İSTANBUL (İGFA) - Koronavirüs ile birlikte sadece iş yapış şekilleri değil, günlük rutinler de dijitalleşti. Bunların başında da haber ve gündem takibi geldi. İnternet kullanımının her geçen gün yaygınlaşmasıyla beraber basılı yayınlara olan ilgi azalırken, pandeminin de etkisiyle tirajlardaki düşüş hızla devam etti. 

B2Press’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 2020’nin Mart ayında toplam 1,8 milyon olan gazete tirajları, 2021’in aynı döneminde yüzde 14,11 azalarak 1,6 milyona düştü. Buna göre basılı gazeteler son 1 yılda toplam 268 bin 12 baskı firesi verdi. 

En yüksek tiraj kaybı, 57 bin 666 ile Sözcü gazetesinde görüldü. Online haber sitelerine yönelim artarak devam ederken, hurriyet.com.tr günlük 7,6 milyon ziyaret sayısıyla Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen online haber sitesi oldu. 

Web verilerini de inceleyen B2Press, son bir yılda online haber sitesindeki günlük ziyaret sayısını en çok artıran basılı gazetelerin başında yüzde 69 ile Karar geldiğini belirledi. Tirajı düşen ancak dijital medyadaki ziyaret sayısını artıran gazeteler arasında Hürriyet, Türkiye, Milliyet, Yeni Şafak, Fanatik, Fotomaç, Korkusuz ve Cumhuriyet de yer aldı. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi