Gaziantep bir eseri daha şehre kazandırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Beydilli Mahallesi’nde GASMEK, gündüz bakımevi, anaokulu ve taziye evini barındıran yeni Selahaddin-i Eyyubi Sosyal Tesisi’ni hizmete açtı.


Gündem 28.09.2021 19:30:00 0
Gaziantep bir eseri daha şehre kazandırdı

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tesisini hizmete açtı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ilçesine bağlı Beydilli Mahallesi’nde açtığı Selahaddin-i Eyyubi Sosyal Tesisi, GASMEK, gündüz bakımevi, anaokulu ve taziye evi ile bölgenin sosyal ve eğitim alanında ihtiyaçlarını karşılayacak.

Hizmete açılan 15 derslikli GASMEK kurslarında 18 branşta istihdama yönelik sanat ve meslek eğitim kursu ve öğrencilerin sınavlara hazırlanacağı eğitimler verilecek. Tesiste öğrencilerin yararlanabileceği 40 kişi kapasiteli kütüphane, 40 kişi kapasiteli konferans salonu, 200 kişi kapasiteli kadın ve erkek taziye evi bulunuyor.

Öte yandan tesis içinde bulunan 6 yaş grubu çocuklara yönelik 120 öğrenci kapasiteli 3 derslik ve 1 yemek salonundan oluşan Selahaddin-i Eyyubi Anaokulu, ücretsiz eğitim verecek. Çocukların okul öncesi eğitime erişim olanaklarının artırılması amacıyla kurulan mahalle anaokulunda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanı sıra çocukların gelişimine katkıda bulunmak için manevi değerler, akıl ve zeka oyunları ile İngilizce alanlarında branş dersleri olacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 20 yıl önce insanı merkeze alan bir anlayışla yola çıktıklarını hatırlattı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak sosyal belediyecilikte yaptığı çalışmalardan dolayı Şahinbey Belediyesi’ni ve bütün çalışanlarına teşekkür eden Başkan Şahin, "Şu andaki yönetim zihniyeti 70’li yıllarda olsaydı ne bu kadar gri alan olurdu ne de bu kadar yıkılacak bina olurdu. 200 bin kişinin çalıştığı organizeye her gün insanları taşıyoruz. Biz nerede üretim varsa oraya konut yapıyoruz. Kuzeyşehir Projesi’ni bunun için başlattık. İki evladım için ne istiyorsam bu şehrin gençleri için de onu istiyorum. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda bırakın bu tesisleri ağaç dikecek alan yoktu" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Dr. Ali Muhittin Taşdoğan ise yaptığı konuşmada “Bugün burada sadece bir bina açmıyoruz. Burada anaokulu, taziye evi, meslek kursu, hayatımızı sürdüreceğimiz bir tesis açıyoruz. Temelinden çalışmaya başlayan işçiden burada eğitim verecek öğretmenlerimize kadar herkese teşekkür ediyorum. İsmi de çok anlamlı çok güzel düşünülmüş” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği