Gaziantep Büyükşehirden çiftçiye sertifikalı destek


Gündem 9.11.2021 13:00:00 0
Gaziantep Büyükşehirden çiftçiye sertifikalı destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Sertifikalı Tohum” ve “Yerel Çeşitlerin Yerinde Korunması ve Çoğaltılması” projeleri kapsamında çiftçiye sertifikalı 200 ton edessa, 15 ton taner buğdayı ve bin 800 kilogram havrani buğday tohumu dağıtacak.

GAZİANTEP (İGFA) -  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi, GBB Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı. Meclis’te tarımda kalkınmanın kent genelde sürüdürülebilir kılınması için “Sertifikalı Tohum Üretimi” projesi kapsamında üretilen 200 ton edessa ve 15 ton taner sertifikalı buğday tohumu çeşidinin Araban ve Şehitkamil ilçelerine dağıtılması kararlaştırıldı.

Ürünlerin dağıtımı, çiftçilerden alınan yüzde 50 hibe destekli katkı paylarıyla yapılacak. Yine  “Yerel Çeşitlerin  Yerinde Korunması ve Çoğaltılması” projesi çerçevesinde 2021 yılında üretilen 3 bin 800 kilogram havrani buğday tohumunun, 9 ilçenin çiftçisine ulaştırılması için karara varıldı.

Öte yandan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan “GAP-TEYAP Programı” kapsamında değerlendirilmeye uygun görülen Büyükşehir’in de proje ortağı olduğu, “Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi” doğrultusunda faaliyetlerin aksatılmadan yürütülmesi için büyükşehir, 88 bin 889 Türk lirası maddi destek verecek.


İşte AK Parti'nin ilk yol haritası: “Türkiye'yi Dinliyoruz” Yerel seçimler şayet Ak Parti açısından oyları artırarak devam etseydi, “Demek ki her şey yolunda” denilecek ve öyle devam edilecekti. Şer gibi görünende hayır, hayır gibi görünende şer olabilir; geleceği yalnız Allah bilir.
TİMBİR’den RTÜK’ün 30. yılı için kutlama mesajı Bünyesinde 100'in üzerinde medya kuruluşu yer alan, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlad
Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde
Et fiyatlarına zam... Karkas kesim fiyatları yükselmeye devam ederken, Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptı.
CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor