Gaziantep protokolünden Zeugma-Rumkale hattına önemli keşif


Gündem 14.06.2021 12:00:00 0
Gaziantep protokolünden Zeugma-Rumkale hattına önemli keşif

Gaziantep protokolü ile iş insanları Zeugma Antik Kenti ile Rumkale arasında kalan, Fırat Havzası’nda bulunan tarihi köyleri ve alanları gezerek, turizme kazandırılması adına yapılacak çalışmaları yerinde değerlendirdi.

GAZİANTEP (İGFA) - Türkiye’ye ve dünyaya tanıtarak turizme kazandırılması amacıyla çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zeugma Antik Kenti ile Rumkale hattı arasında önemli bir gezi gerçekleştirdi.

İki tarihi noktanın arasında kalan ve Fırat Havzası boyunca birçok mekân, doğal güzellik ve köy barındıran hattın turizme kazandırılması ve yeni yapılacak projelerin yerinde görülerek istişare edilmesi adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile ziyaret etti.

Beraberindeki Gaziantepli iş insanları ile birlikte protokol, Zeugma Antik Kenti’nin girişinde bulunan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Zeugma Karşılama Merkezi, Aşağı Çardak Köyü, Kızılin Mağaraları, tarihi Gümüşgün, eski Kamışlı, Korucak, Erenköy ile Ballı köylerinde ve Rumkale’de incelemelerde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rumkale ve Zeugma hattının dünyanın en eski yerleşim yerinin merkezinde olduğunu belirterek, Dört Mevsim Gaziantep dediklerini belirterek, milyonlarca insanı ağırladıklarını söyledi. "Cam terasımız bitmek üzere, yeni karşılama merkezimiz var" diyen Başkan Şahin, "Artık ‘Ağzımızın Tadı Geri Geldi’ diyor herkesi Gaziantep’e bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer konuşmasında, Gaziantep’in çok büyük bir turizm hazinesi olduğunun altını çizerek, "Gazi şehirdeki turizm değerlerini dünyaya göstereceğimiz çok önemli alanlar var ve bunların tespitini yaptık. Önümüzdeki günlerde bir proje ve program içerisinde bunları birer birer turizme kazandıracağız. Hedefimiz Gaziantep’in tıpkı gastronomide, sanayide, sporda, tarımda olduğu gibi turizmde de yükselen bir değer olmasını istiyoruz" dedi. Gaziantep ve Nizipin turizmden istenilen payı alacağını belirten Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, yapılan projelerde kazananın Nizip, Gaziantep ve Türkiye olacağını söyledi.


Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
24.04.2024'te 'evet' için yarıştılar 24.04.2024'te 'evet' için yarıştılar
Galataport İstanbul'a AB'den ödül Galataport İstanbul'a AB'den ödül
Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti