Gaziantep’te ‘akıllı şehir hackathonu’ başladı


Gündem 12.07.2021 14:30:00 0
Gaziantep’te ‘akıllı şehir hackathonu’ başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Bilişim A.Ş. koordinatörlüğünde Gaziantep’te ilk defa gerçekleşen Akıllı Şehir Hackathonu başladı.

GAZİANTEP (İGFA) - “Akıllı Şehircilik” ve dijital dönüşüme tam geçiş için teknoloji tabanlı etkinliklere destek vererek, gençlerin teknoloji adına çalışmalarında yanında duran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu alanda şehirde bir ilke daha imza attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Gaziantep Bilişim A.Ş. koordinatörlüğünde Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Teknopark, TARGET TTO, GAÜN Yazılım Topluluğu, AppVentures firması katkılarıyla düzenlenen “Akıllı Şehir  Hackathonu” nun startı verildi. Hackathon’un açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilgi ekonomisine dönüşüm için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini, kurumun akıllı şehirler alanında altyapıyı oluşturduğunu ve en büyük örneğin HES Kodu’nun ulaşım kartına entegrasyonunun gösterilebileceğini söyledi.

Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde 3 gün sürecek organizasyonda genç beyinler, 12 takım olarak ulaşım, turizm, çevre, sağlık, eğitim, kültür sanat, akıllı komşuculuk, doğal afetler, avantajlı yaşam alanları, sürdürülebilirlik, istihdam, güvenlik konularında teknolojik tabanlı dijital çözüm üretmek için fikirlerini yarıştıracak.

Akıllı Şehir Hackathonu açılış törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım, Hasan Kalyoncu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, kurum temsilcileri ve katılım sağlayan ekipler katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilgi ekonomisine dönüşüm için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini aktararak, kurumun akıllı şehirler alanında altyapıyı oluşturduğunu söyledi. Protokol, konuşmalar sonrası yarışmaya giren ekiplerin stantlarını ziyaret etti, projeleri hakkında bilgi aldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Mehmet Savran; “Zafer kazanmaya emin adımlarla ilerliyoruz” Mehmet Savran; “Zafer kazanmaya emin adımlarla ilerliyoruz”
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
İnegöl'de Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri belli oldu İnegöl'de Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri belli oldu
Muğla'da Büyükşehir ekipleri vatandaşları sandığa götürecek Muğla'da Büyükşehir ekipleri vatandaşları sandığa götürecek