Gaziantep’te şehir tiyatrolarına seçmeler yapıldı


Gündem 11.06.2021 15:30:00 0
Gaziantep’te şehir tiyatrolarına seçmeler yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarafından Şehir Tiyatroları’nda görev alacak sözleşmeli aktör, aktris, dramaturg, ses ve ışık tasarımcısı için seçmeler yapıldı. Başvuru süreci sonrası seçmelere katılmaya hak kazanan adaylar yeteneklerini profesyonel jüri önünde sergiledi.

GAZİANTEP (İGFA) - Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazi şehirlilere sorarak şehirde en çok istedikleri sanat kültür etkinliğini belirlemek için yaptığı anket çalışmasında yüzde 50’den fazla şehir tiyatrosu kurulması yönündeki görüş sonrası kurulan “Şehir Tiyatrosu” için seçmeler yapıldı.

24-27 Mayıs tarihleri arasında yapılan seçmelerde 490 aday sahne, şan, dans alanlarında yeteneklerini sergilerken, aktör ve aktris adayları ayrıca sahne-oyunculuk, ses, ritim-dans-hareket alanlarında yeterlilikleri test edildi. Dramaturg, ses ve ışık tasarımcısı için mesleki portfolyo değerlendirmesi-mülakat şeklinde yapıldı.

Gerçekleşen seçmelerde jüride Mehmet Çevik, Nejat Şener, Aydın Sigali, Doç. Dr. Levent Suner, Ersin Ayhan, Murat Danacı, Şerif Sezer Arna, Korhan Başaran, Eray İnal yer aldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı