Gaziantep’te tohum hasadı gerçekleştirildi


Gündem 5.06.2021 23:30:00 0
Gaziantep’te tohum hasadı gerçekleştirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum tarafından Araban İlçesi’nde gerçekleştirilen Sözleşmeli Sertifikalı Tohumluk Yetiştirme ve Üretim Projesi’nin hasatına katıldı.

GAZİANTEP (İGFA)- Dünyaca ünlü mutfağının kaynağı olan yerel ürünlerin çeşitliliğini arttırmak, çiftçiye destek vermek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında başlattığı “Sözleşmeli Sertifikalı Tohumluk Yetiştirme ve Üretim Projesi” nin ilk hasatını yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nca “Sözleşmeli Çiftçi Modeli” ile yürütülen ve Araban İlçesi’nde 5 farklı mahallede 650 dekar bir alanda üretim yapan 8 çiftçi ile 20 bin ton Edessa Buğday Tohumu ekimi çalışması sonrası ilk ürünlerini aldı.
Sertifikalı tohumluk üretiminde yatırım yapan ilk belediye olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bölgede sertifikalı tohumunun kullanımının yaygınlaşması hedefliyor. Çiftçinin birim alanda aldığı verimin artmasının amaçlandığı projede bu yıl 450 ton tohum elde edilmesi beklenmekte.
Gaziantep’in yaşanabilir bir coğrafyayı içinde barındırdığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Pandemiden sonra kurulacak dünyada en büyük gücümüz ekim yapılan topraklar olacağını belirterek, bu konuda su ve güneşin en büyük şifa olacağını kaydetti.


Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak
Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler