Gaziantep’te tohum hasadı gerçekleştirildi


Gündem 6.06.2021 00:00:00 0
Gaziantep’te tohum hasadı gerçekleştirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum tarafından Araban İlçesi’nde gerçekleştirilen Sözleşmeli Sertifikalı Tohumluk Yetiştirme ve Üretim Projesi’nin hasatına katıldı.

GAZİANTEP (İGFA)- Dünyaca ünlü mutfağının kaynağı olan yerel ürünlerin çeşitliliğini arttırmak, çiftçiye destek vermek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında başlattığı “Sözleşmeli Sertifikalı Tohumluk Yetiştirme ve Üretim Projesi” nin ilk hasatını yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nca “Sözleşmeli Çiftçi Modeli” ile yürütülen ve Araban İlçesi’nde 5 farklı mahallede 650 dekar bir alanda üretim yapan 8 çiftçi ile 20 bin ton Edessa Buğday Tohumu ekimi çalışması sonrası ilk ürünlerini aldı.
Sertifikalı tohumluk üretiminde yatırım yapan ilk belediye olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bölgede sertifikalı tohumunun kullanımının yaygınlaşması hedefliyor. Çiftçinin birim alanda aldığı verimin artmasının amaçlandığı projede bu yıl 450 ton tohum elde edilmesi beklenmekte.
Gaziantep’in yaşanabilir bir coğrafyayı içinde barındırdığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Pandemiden sonra kurulacak dünyada en büyük gücümüz ekim yapılan topraklar olacağını belirterek, bu konuda su ve güneşin en büyük şifa olacağını kaydetti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı