Gaziantepte Fırat Havzası yeni turizm merkezi olacak


Gündem 31.10.2021 16:00:00 0
Gaziantepte Fırat Havzası yeni turizm merkezi olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Fırat Havzasını 2023 hedefleri doğrultusunda turizme kazandırmak ve bölgesel turizm potansiyelini artırmak amacı ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslanın başkanlığında Fırat Havzası Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

GAZİANTEP(İGFA)-Gaziantep'te er alan Fırat Havzası’ndaki değerleri öne çıkartmak ve turizm gücünü artırmak için Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Toplantı Salonu'nda değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda “21’inci Yüzyıl’ın Pusulası” başlığından hareket edilerek, yeni yüzyılda artık resme çok büyük bakılması gerektiğine işaret edildi.

"KÜLTÜR VE TURİZM AÇISINDAN ZENGİN TOPRAKLARA SAHİBİZ"

Arkeoloji Enstitüsü’nde düzenlenen değerlendirme toplantısında açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bölgenin sosyo-kültürel kalkınması için bir araya geldiklerini dile getirerek şunları söyledi: “Bugün, bölge için neler yapabileceğimizin yol haritalarını oluşturacağız. Elimizdeki donelerden yola çıkarak belli çıkarımlara ulaşmayı ve akabinde hayata geçirmeyi planlayacağız.

Dünyada kültürel ve tarihi zenginlik açısından eşsiz topraklara sahibiz. Bu şansı çok iyi kullanmamız lazım. İşte bu bölgedeki, 5 antik kentten tutunda Göbekli Tepesi’ne, Diyarbakır Kalesi’nden tutunda Van’a kadar erişen birçok tarihi mirası görünür kılmalıyız" dedi. 

EYFEL KULESİNE 80 BİN KİŞİ GELİYORSA GAZİANTEP'E NEDEN GELMESİN 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kültür miras bir emanettir. Göbekli Tepe bölgemiz için önemli bir kavşak noktası. Burada biz, baktığımız zaman Gaziantep’te bulunan 5 Antik kent önemli bir değer. Elimizde eşi görülmemiş bir hazine var. Bizim ulusal ve uluslararası arenada yer tutan tarihi miraslarımıza Gaziantep’teki tarihi değerleri de katarak turizmi canlandırmamız gerekiyor.

Bir yılda Eyfel Kulesi’ne 80 bin kişi ziyaret gerçekleştirirken Gaziantep’e 80 milyon kişi niye gelmesin ki. 80 milyon turistin kente gelmesini sağladığınız zaman şehir ekonomisinin ve yerel diplomasinin gücü daha da net bir duruma kavuşacak. Fırat Havzası üzerinde bulunan tarihi mirasların hiçbiri birbirinin alternatifi değil, hepsi birbirinin tamamlayıcısıdır" dedi.

Konuşmasında bölgesel kalkınmaya değinen Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, "Fırat 2023 Eylem ve Vizyon Planı'nı dünyadaki kültür ve turizmde daha fazla yer edinmek amacı ile hazırladık" dedi.     

  

 


Elektrikli araçlarda yangın güvenliği eğitimi Elektrikli araçlarda yangın güvenliği eğitimi
BİSİAD'da Doğrul güven tazeledi BİSİAD'da Doğrul güven tazeledi
Edirne'de kaçak elektronik eşya ele geçirildi! Edirne'de kaçak elektronik eşya ele geçirildi!
Grabuna İstanbul’da galaya hazırlanıyor Grabuna İstanbul’da galaya hazırlanıyor
Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyetinden Edirne ziyareti Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyetinden Edirne ziyareti