Gaziantepten bir ilk: "Anaokulum Bahçemde" projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte gerçekleştirdiği "Anaokulum Bahçemde Projesi" kapsamında ilk iki okul açıldı.


Gündem 27.09.2021 18:00:00 0
Gaziantepten bir ilk:

GAZİANTEP(İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eğitim için desteklerini sürdürmeye devam  ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması olan Anaokulum Bahçemde Projesi adıyla okul öncesi eğitim okulları açıldı. 

Türkiye' de ik defa yapılan, apartman sitelerinden çıkmadan okula geçişlerin olacağı proje ile ilgili konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Valimiz, geldiği günden bu yana ‘Eğitim Şehri Gaziantep’ in altlığını hazırlamak için her türlü desteği verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıl önce yola çıktığımızda eğitim ve sağlıkta önce insan dedik. Her türlü desteği verdi. Bilim dünyası ‘eğitimde 7 yaş çok geç’ diyor. Çünkü baktığımızda yabancı dil için bile 3-5 yaş arasında algının çok farklı olduğu, dil eğitiminin o yaş grubunda verilmesi gerektiğini söyleyen veriler var. Bize düşen bunun altlığını hazırlamaktı.

İnsanı merkeze alan bir altyapının çalışması gerektiğini gördük. Birlikte iş yapma modeline başladık. Büyükşehirlerde böyle projeler aile ekonomisini olumlu manada etkiliyor. Servis ve diğer masrafları yapmak zorunda kalmıyorlar. Elimizde büyük bir hazine var gençlerimiz sayesinde. Çocuklarımızı zamanın ruhuna göre yetiştirebilmek için işi sıkı tutmamız gerekiyor. Bunun için baştan temeli sıkı tutup çocuklarımızı eğitim ordumuza teslim etmemiz gerekiyor. Öğretmenlerimizin elinde çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bizim amacımız çocuklarımızı her yönden geleceğe hazırlamak. Çocuklarımıza imkan ve fırsat tanıdığımda çok büyük başarılar ortaya çıkıyor. Bireysel ve toplumsal başarı için her şey okullarda başlıyor. Milli Eğitim’in büyük bir altyapısı var. Belediye olarak da bizde destek veriyoruz. Bu proje örnek oldu” dedi.


Ispartalı Üreticilere Müjde Çiğ Süte Zam Geldi Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs itibarıyla geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına net 14,65 lira olarak belirledi
AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR
TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU
Göller ve Güller Ekspresi 2024 Bilet Fiyatları Açıklandı Isparta’da Ramazan Bayramı’nda Isparta-İzmir arasında işleyen Güller ve Göller Ekspresi 262 kişilik yolcu kapasitesinin tamamını doldurarak seferler düzenledi.
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale! Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!