Gündem

Gündem Haberleri

GELENDOST ARACISIZ İHRACAT YAPMALI


Gündem 12.01.2020 20:56:00 0
GELENDOST ARACISIZ İHRACAT YAPMALI

“Isparta Türkiye genelindeki elma depolama oranının %65’ine sahip. Gelendost olarak 220 bin ton depolama kapasitesine sahip. Elma depolamada Isparta’nın en büyük ilçesidir. Tüm depocu arkadaşları tebrik eder, Gelendostumuzu kalitede  ve güvende bir numara yapmalıyız. ilçemizde ihracat firmaları üretici birlikleri İngilizce, Arapça, Rusça dil bilen arkadaşlara, büro açıp yabancı tüccarlara aracısız satış yapma yeteneği kazanmalıyız. Bu büro ile yurt dışında pazar aramalıyız.

Önemli olduğunu düşündüğüm depolara elmaların daha kaliteli girmesini sağlamak için çareler aramalıyız.

Şuan maliyetimiz  depo kasa dahil kg başına 1600 tl yani 1600 TL'nin altında yapılan her satış zarar ediyor. Yani 2 numara çıkma ve çürük zarar buda depoya giren elmada %30 zarar anlamında. 2010 yılı öncesi döneme geçip elmaları dev, bir, iki numara olarak sınıflandırıp depolara koyup satış yapmalıyız. Naturel kavramı ortadan kalkmalı.

100 ton elmayı 2200 tlöye naturel olarak sattığımızda maliyetleri çıkardığımız zaman net kalan para 55 000 tl,  2000 tl ye satarsa 35000 tl, 1800 tl ye satarsa 15000 tl kendi emeği hariç  hepimizin Allah yardımcısı olsun. Bu orantılamada yıl / ton ortalama yapılmıştır aynı alandan daha fazla tonajla daha fazla kar daha az tonajla daha az kar elde ederiz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.