Gemlik ile Bayramiç tarımı konuştu

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Çanakkale’nin Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren’i belediye başkanlığı makamında ağırladı.


Gündem 12.03.2021 18:30:00 0
Gemlik ile Bayramiç tarımı konuştu

BURSA (İGFA) - Görüşmede her iki ilçenin tarımsal faaliyetleri ön plana çıkarken, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Gemlik’te tarıma verdikleri desteğin artarak devam edeceğini ifade etti ve Türkiye’de yerel yönetimlerin tarıma verdikleri desteğin her sene artarak devam etmesinin önemine değindi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Çanakkale’nin Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, “Belediyeler olarak tarımsal faaliyetleri desteklememiz gerekiyor. Çiftçilerimiz girdi maliyetlerden dolayı sıkıntılı süreçler yaşıyor. Geçen sene ilçemizde bir dolu yağışı gerçekleşti. Bu dolu yağışı nedeniyle Kuml, Karacali ve Narlı köylerinde zeytinlerimiz döküldü. Bu zeytinleri 2 liradan satın almaya kalktılar. Biz belediyece sürece müdahil olarak tonlarca zeytin aldık ve bu zeytinlerden yağ elde ettik” ifadelerini kullandı.

Tarımda kooperatifleşmenin önemini vurgulayan Başkan Sertaslan, “Tarımda kooperatifleşme her zaman geri planda kalmış. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana tarımsal kalkınma kooperatiflerimize desteğimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu kooperatiflerimiz ileride Gemlik zeytinimizi İstanbul gibi metropol kentlerimizde satmaya başlayacak. Türkiye ve Dünya’da zeytin denince akla gelen markalardan biri olan Gemlik zeytini, kooperatiflerimizin desteğiyle adını daha çok duyuracak. Bizde Bayramiçli üreticilerin ürettiği elmalardan satın almayı isteriz” dedi.

Bayramiç’in tarım ve hayvancılık konusundaki potansiyelinden bahseden Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, yeni bir kooperatif kurduklarını ve bu kooperatifle üreticilerin ürettikleri ürünleri değerlendirmek istediklerini ifade ederken, “Bayramiç’in elması Türkiye genelinde bir pazar payına sahip” dedi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı