Gündem

Gündem Haberleri

Gemlik’te Kastamonu rüzgarı


Gündem 13.07.2021 11:00:00 0
Gemlik’te Kastamonu rüzgarı

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, Bursanın Gemlik ilçesini ziyaret etti.

Gemlik programına dernek binasını ziyaret ederek başlayan Genel Başkan İsmail Tiftik, Gemlik Kastamonulular Dernek Başkanı Cafer Çevik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Daha sonra esnaf ziyaretlerine başlayan Tiftik, yoğun programına günün geç saatlerine kadar devam ettiğini söyledi.

Gemlik’in kendilerinin göz bebeği olduğunu dile getiren İsmail Tiftik, “Bursa’nın 17 ilçesinde derneklerimiz ve temsilciliklerimiz var. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz ziyaretlerimize tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz. Gemlik’te 3 binen yakın Kastamonulu hemşerimiz yaşıyor. Biz Kastamonulular yaşadığımız şehrin huzuruna, güvenine, ekonomisine, istihdamına katma değer sağlıyoruz. “İki Şehir, Tek Yürek” sloganı ile iki şehir arasında barış ve kardeşlik köprüsü kuruyoruz. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyoruz” dedi.

2009 yılında derneği kurduklarında federasyon kurmak, Kastamonu Evi yapmak ve Kastamonu Günleri düzenlemek gibi 3 ana hedef belirlediklerini kaydeden Başkan Tiftik, “Kastamonu Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odaları, üniversite, kaymakamlıkları, ilçe belediye başkanlıkları, işadamlarımız ile hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Esnaf ziyaretlerinden sonra hemşerileriyle vedalaşan Tiftik; Gemlik’in ardından diğer ilçeleri de ziyaret edeceklerini ve zor günlerde dayanışma ruhunu yaşatmaya çalışacaklarını kaydetti.


Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor
'1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül '1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi
'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon