GEN Koleji, tüm sağlık çalışanlarına %50 burs desteği veriyor.


Eğitim 8.06.2020 12:22:00 0
GEN Koleji, tüm sağlık çalışanlarına %50 burs desteği veriyor.

Google okulu GEN Gelecek Nesiller Koleji Genel Müdürü Erol Boy, küresel Covid-19 salgınından hayatlarını ortaya koyarak üstün bir gayretle çalışan tüm sağlık çalışanlarının çocuklarının eğitimlerine destek olmak için %50 burs vereceklerini açıkladı. Sağlık çalışanlarına özel verilen destek bursu, Ataşehir ve Bakırköy kampüslerinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olmak üzere tüm sınıfların 2020-2021 eğitim öğretim yılı kayıtlarında geçerli olacak.

 

GEN Koleji Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Erol Boy, sağlık çalışanları için hazırladıkları %50 destek bursuyla ilgili “Hepimizin oldukça zorlandığı karantina sürecinde en zor ve tehlikeli şartlara sağlık çalışanlarımız göğüs gerdiler. Günü geldi kendi hayatlarını hiçe saydılar, günü geldi haftalarca evlatlarını, ailelerini görmediler. Yine de yılmadan hayatlarımızı kurtarmak ve bu virüse çare bulmak için canla başla çalıştılar. GEN Koleji olarak, sadece sağlıkçılarımıza özel düzenlediğimiz bu burs programıyla, elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ederek doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından mevcut tüm personele kadar sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istedik. Çocuklarımızın en iyi imkanlarla geleceğe daha hazır ve daha donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için tüm bilgi, beceri ve imkanlarımızı evlatlarımızın eğitimine sunmaya her zaman hazırız.” dedi.

 

“Yeni Normalde Kişiselleştirilmiş ve Karma Eğitim Modelini Uygulayacağız.”

Korona sürecinde edinilen deneyimlerin tüm dünyada örgün eğitimin Karma Eğitim (Blended Learning) modelinde olması gerekliliğini gündeme getirdiğini ifade eden Erol Boy, sözlerine şöyle devam etti. “Karma eğitim, fiziksel olarak okuldaki eğitimle beraber dijital eğitimin eş güdümlü ilerlemesini ifade ediyor. Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle olmak üzere hep beraber canlı ders, online sınav, interaktif dijital içeriklerden oluşan e-eğitimi deneyimlemiş ve e-eğitim hakkında fikir edinmiş olduk. Her alanda olduğu gibi uzaktan eğitimde de iyi planlanmış bir program, interaktif içerik ve sanal ortam koşullarına uygun eğitim metotlarını kullanarak etkin öğrenmenin gerçekleştiğine tanıklık ettik. Dolayısıyla, karma eğitim bundan sonraki süreç için kesinlikle GEN Koleji’nin eğitim modelinde olacak.

 

Ayrıca her alanda olduğu gibi eğitimde de “Kişiselleştirme’’ öne çıkıyor. Nasıl ki, Twitter ile kendi gazetemizi oluşturuyor; Youtube, Netflix, gibi içerik sağlayıcılarla kendi televizyonumuzu yaratıyorsak, okullar da öğrencilerine kişiselleştirilmiş eğitimler sunacak. GEN Koleji’nde kullandığımız Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS - Learning Management System), ölçme değerlendirme araçları, bireyselleştirilmiş çalışmalar ve çözüm ortaklığı yaptığımız eğitim kurumları ve içerik sağlayıcılarla bunu gerçekleştiriyoruz.

 

“Çocuklar, Ters Yüz Edilmiş Sınıflarda Eğitim Alacaklar.”

Tüm bunlara dayanarak dünya ayrıca “Flipped Classroom” uygulamasını tartışıyor. Flipped Classroom, yani Ters Yüz Edilmiş Sınıf şunu ifade ediyor. Bugüne kadar bilgiye sınıfta ulaştık, öğretmenlerimizden dinledik öğrendik. Evde ise ödevler yaptık, uygulamalar gerçekleştirdik. Oysa bilgiye erişimin, parmağımızın ucu kadar yakın ve kolay olduğu bir süreçte bunun tam tersi yapılmalı ve öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmeli. GEN Koleji’nde şu anda kullandığımız teknolojiyle bu yönde çalışmalarımızı başlattık.

 

Ters Yüz Edilmiş Sınıfta, öğrencilerimiz dijital ortamda sunulan içeriklerle konuyu öğrenecekler. Ve hatta kendi öğrenme hızlarına, öğrenme stil ve becerilerine göre dijital içerikleri ve programları kullanarak kendi eğitim süreçlerini çok daha kolay ve keyifli hale getirecekler. Dolayısıyla, öğrenciler evlerinde konuyu öğrenecek ve okula geldiklerinde öğretmenleriyle beraber sınıfta uygulamalar yapacaklar, konuyu okulda tartışacaklar, yeni projeler üretecekler, yapamadıkları yerlerde öğretmenlerine danışacaklar. Böylelikle 21.yüzyıl becerilerinin en önemlilerinden olan ‘’Öğrenmeyi Öğrenme’’ becerisi kazanmış olacaklar.”

Tüm sağlık çalışanları, GEN Koleji’nin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı “Gelecek Nesil Eğitim Modeli” yer almak için sunulan %50 burs desteğinden faydalanabilir. Bilgi almak için GEN Koleji’nin Ataşehir ve Bakırköy kampüslerinden veya https://bilgi.gen.k12.tr formundan iletişimde bulunabilirler.

Ceyda Ünsal
STRATEJİK İLETİŞİM DANIŞMANI / PR HACKERS
Ünsal İletişim & Danışmanlık

Tel: 0532 367 3183
Cep: .
E-posta: ceyda@unsaliletisim.com


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü