Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gençlere 2.600 TL


Ekonomi 17.01.2020 11:38:00 0
Gençlere 2.600 TL

İşbaşı eğitim programlarına katılacak gençlerin harçlıkları günlük 89,4 liraya yükselirken, bilişim sektörü için bu tutar 100 lira olacak. Gençler ayda 2 bin 600 lira harçlık alabilecek.

Gençler, İŞKUR'un işbaşı eğitim programları ile hem iş tecrübesi kazanıyor hem de eğitim süresince harçlık alıyor. Yeni yılla birlikte programlara katılacak kişilere ödenecek harçlık artırıldı. İşbaşı eğitim programlarında günlük ödeme 89,4 liraya yükseltildi. Ödeme öğrenciler için 67,05, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 liraya çıkarılırken; geleceğin mesleklerinde ise katılımcılara günlük 100 lira ödenecek.

9 AY UYGULANIYOR
İşbaşı eğitim programları bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerlerinde en fazla 6 ay sürüyor. 18-29 yaş arası gençlerin katılabildiği siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlardaki programlar ise en fazla 9 ay olarak uygulanıyor. Programlar haftada 6 günü aşmamak kaydıyla, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor. Bu programlara katılan gençler günlüğü 89,4 liradan ayda (26 gün) 2 bin 324 lira alabilecek. Bu tutar, program bilişim sektörüne ilişkin ise 2 bin 600 liraya yükselecek.

 

İŞKUR işsizler için mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenliyor.

Antalya’da lisede kavga: 9. sınıf öğrencisinin çenesi kırıldı Teneffüste çıkan kavgada 15 yaşındaki öğrenci ağır yaralandı. 5 saatlik ameliyat geçiren Muhammed Ç.’nin en az bir dönem okuldan uzak kalacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Manavgat’ta Feci Kaza: Midibüs Devrildi, 1’i Ağır 7 Yaralı Antalya’nın Manavgat ilçesinde hafif ticari aracın yolcu midibüsüne arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kredi Danışmanlığı Vaadiyle 1 Milyon 650 Bin Liralık Vurgun Antalya’da sosyal medya üzerinden kredi danışmanlığı vaadiyle gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık olayında 1 şüpheli yakalandı.
Antalya AK Parti’de “Ramazan Yollarda” Coşkusu Korkuteli’nde AK Parti MKYK Üyesi ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli’nde hem iftar programına hem de “Ramazan Yollarda” etkinliğine katıldı.
Yağış Hattı Türkiye’ye Girdi: Batı Bölgelerinde Kuvvetli Yağmur Yağışlı hava yurda giriş yaptı. İlk olarak Edirne’de etkili olan sistemin bugün özellikle batı bölgelerinde kuvvetli yağış bırakması bekleniyor.