Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gençlere 2.600 TL


Ekonomi 17.01.2020 11:38:00 0
Gençlere 2.600 TL

İşbaşı eğitim programlarına katılacak gençlerin harçlıkları günlük 89,4 liraya yükselirken, bilişim sektörü için bu tutar 100 lira olacak. Gençler ayda 2 bin 600 lira harçlık alabilecek.

Gençler, İŞKUR'un işbaşı eğitim programları ile hem iş tecrübesi kazanıyor hem de eğitim süresince harçlık alıyor. Yeni yılla birlikte programlara katılacak kişilere ödenecek harçlık artırıldı. İşbaşı eğitim programlarında günlük ödeme 89,4 liraya yükseltildi. Ödeme öğrenciler için 67,05, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 liraya çıkarılırken; geleceğin mesleklerinde ise katılımcılara günlük 100 lira ödenecek.

9 AY UYGULANIYOR
İşbaşı eğitim programları bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerlerinde en fazla 6 ay sürüyor. 18-29 yaş arası gençlerin katılabildiği siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlardaki programlar ise en fazla 9 ay olarak uygulanıyor. Programlar haftada 6 günü aşmamak kaydıyla, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor. Bu programlara katılan gençler günlüğü 89,4 liradan ayda (26 gün) 2 bin 324 lira alabilecek. Bu tutar, program bilişim sektörüne ilişkin ise 2 bin 600 liraya yükselecek.

 

İŞKUR işsizler için mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenliyor.

Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri ne
Alanya’da trafik kazası: 16 yaşındaki Genç hayatını kaybetti Alanya Kestel Mahallesi’nde 11 Şubat gecesi meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Mehmet Akif Gürkan, 19 günlük tedaviye rağmen yaşamını yitirdi. Sürücü S.D. de kazada ağır yaralanmıştı.
MHP Kaş İlçe Başkanı Çoban’dan Kaymakam Kumbasar’a ziyaret MHP Kaş İlçe Başkanı Yusuf Çoban ve meclis üyeleri, Kaymakam Kumbasar’ı Hükümet Konağı’nda ziyaret etti, ilçe gündemi değerlendirildi.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Başvurularında Son Günler! Deneyap Türkiye kapsamında yürütülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için başvurularda sona gelindi.
Gökgöz, Ramazan’da Isparta köylerinde vatandaşlarla buluşuyor “Milletvekili Gökgöz, Ramazan ayında Küçükhacılar Köyü sakinleriyle bir araya gelerek hasbihâl etti.”