Genel Cerrahi Anabilim Dalının Eğitim Kalitesi Tescillendi

Yetiştirdiği nitelikli hekimleri ülkemizin sağlık ordusu ile buluşturan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, ulusal ve uluslararası eğitim kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Türk


Sağlık 29.04.2022 03:34:00 0
Genel Cerrahi Anabilim Dalının Eğitim Kalitesi Tescillendi

Yetiştirdiği nitelikli hekimleri ülkemizin sağlık ordusu ile buluşturan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, ulusal ve uluslararası eğitim kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Türk Cerrahi Yeterlilik Kurulu tarafından verilen “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı makamında ziyaret ederek kazanılan başarıyı paylaştı. Rektör Çarıkçı, genel cerrahi alanında verdiği eğitimi, ulusal standartlarda tescilleyen Tıp Fakültesi hekimlerini tebrik etti.

Ülkemizdeki genel cerrahi eğitiminin standartlarını belirlemek ve daha iyi seviyelere yükseltmek amacıyla kurulan Türk Cerrahi Yeterlilik Kurulu,  yaptığı ziyaret, inceleme ve denetlemeler sonucunda SDÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalının "Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi" alanında evrensel gereklilik ve ulusal standartlara uygunluğunu saptayarak uzmanlık eğitimi vermeye yeterli olduğunu tescilledi. 


Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti
Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek
Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme
Adıyaman'da firari zanlı yakalandı Adıyaman'da firari zanlı yakalandı