Gergerlioğlu’ndan tahliye sonrası ilk açıklama: “Nerede kalmıştık?”


Gündem 7.07.2021 13:00:00 0
Gergerlioğlu’ndan tahliye sonrası ilk açıklama: “Nerede kalmıştık?”

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında hak ihlali kararı verdiği HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Genel Merkezinde "Ben, ‘Nerede kalmıştık’ diyorum. Kaldığımız yer burasıydı. Bizim yaşamımız direniştir. Direnmek, yaşamaktır. Sonuna kadar bunu dedik. Yaşasın halkların kardeşliği dedik. Ben Meclisten böyle çıktım, böyle gireceğim" dedi.

ANKARA (İGFA) - Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararı kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere dün akşam saatlerinde serbest kalan HDPli Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ilk açıklamalarını HDP Genel Merkezinde yaptı.

"Ben, ‘Nerede kalmıştık’ diyorum" diyen Gergerlioğlu, "Kaldığımız yer burasıydı. Bizim yaşamımız direniştir. Direnmek, yaşamaktır. Sonuna kadar bunu dedik. Yaşasın halkların kardeşliği dedik. Ben Meclisten böyle çıktım, böyle gireceğim. Biz; sonuçta Haklıyız, güçlüyüz ve de kazanacağız dedik Meclisten çıkarken. Bizi o zaman çok zayıf görüyorlardı. Zindana attık, işini bitirdik diyorlardı. Ama ben iki şeye güveniyordum. Birincisi hukuken çok haklıydık. İkincisi kamuoyu vicdanı bizim yanımızdaydı. Direne direne kazandık. Darp edilerek evimden çıkartılırken son cümlem şuydu: Bu hikaye burada bitmez. Bu halk boyun eğmez, bu hikaye burada bitmez dedik. Biz sonuna kadar direneceğiz, çünkü haklıyız dedik. Ben en başta bu zaferi halkımıza armağan ediyorum" dedi.

Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür eden Gergerlioğlu, "Çünkü çok hızlı bir süreç işletti. Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok kesin bir karardır. Oy birliğiyle alınmıştır. O yargı süreçlerinin utanması lazım. İki açıdan hak ihlali veriyor. Birincisi siyaset yapma hakkım gasp edilmiş, ikincisi ifade özgürlüğüm gasp edilmiş ve bizim gibi yüz binlerce insan var" diye konuştu.

https://twitter.com/gergerliogluof/status/1412480827900977156

Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor