Gölhisar'dan sonra Tefennidede ekmek 1,5 TL oldu


Gündem 20.02.2021 21:42:00 0
Gölhisar

Kıymetli hemşerilerim
Son günlerde kamuoyunun gündemini bir hayli işgal eden ekmek fiyatları ile ilgili İlçe halkımın bilgilenmesi için bu açıklamayı yapmak hasıl olmuştur.
İlçemizde uzun zamandır 210gr ekmek 1.25 TL ye satılır iken geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren 210 gr ekmek 1,50 TL ye satılmaya başlanmıştır.

Farklı ilçelerde farklı Ekmek satış rakamları açıklanmış, hatta Burdur siyasetinin gündeminde yer etmiştir. Hatta maalesef bazı siyasiler popülist yaklaşımlar ile Fırıncı esnafını ve Belediyeleri vatandaşlarımız ile karşı karşıya getirmeye tevessül etmiştir.

Bilindiği üzere Tefenni Belediyesinin de Halk Ekmek Fırını bulunmakta olup halkımıza hem temiz ve kaliteli hemde kapısına servise kadar hizmet veren bir anlayışı benimsemiştir.

Belediyemiz Halk Ekmek Fırını 4 araç ile bayi ve sokak dağıtımı yapmakta ve İlçemizde bayilerde ve evlere direk satışı yapılan tüm ekmeklerinde poşetini temin etmektedir. Fırınımızda toplamda 12 personel görev yapmaktadır.

Aşağıda maliyet hesaplarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
2020 yılında 1 çuval un 110 TL
İşçi maaşı aylık en düşük 2400 TL
2021 yılında 1 çuval un 148 TL
İşçi maaşı aylık en düşük 4083 TL
(Aşağıdaki rakamlar günlük 4000 ekmek üreten bir fırın için çıkartılmıştır.)

2020 yılı Ocak Ayı (210gr Ekmek)
———————————-
Un-Tuz-Yakıt-maya-Katkı malzemesi- Elektrik-Su- İşçi sigorta- işçi maaş-muhasebe -Akaryakıt- poşet -Vergi- Temizlik malzemesi-Araç sigorta bakım ve amortisman giderleri Toplam maliyet: 1,06 TL

2021 yılı Ocak ayı (210gr Ekmek)
—————————-

Un-Tuz-Yakıt-maya-Katkı malzemesi- Elektrik-Su- İşçi sigorta- işçi maaş-muhasebe -Akaryakıt- poşet -Vergi-Temizlik malzemesi-Araç sigorta bakım ve amortisman giderleri Toplam maliyet: 1,38 TL

Saygıdeğer hemşerilerim popülist siyasi bir takım gerekçelerle ekmek fiyatını siyasete alet edenlerin Fırıncı esnafımızında çocuklarının olduğunu, onlarında geçinmek zorunda olduğunu unutmaması gerekmektedir. Sizler Bayramda, hafta sonu eş dost kutlama yapar dinlenirken onların aralıksız gece gündüz çalıştığını unutmayın. Esnafımızın bugün 210 gr ekmeği 1,50 TL'nin altına verebilmesi ancak SGK ve Maliye borçlarını ödememesi ve işçi maaşlarında sıkıntı yaşamasıyla mümkün olacaktır.
Tüm siyasetçilere Tavsiyem odur ki; çekin elinizi Fırıncıların üzerinden.
Ekmek fiyatlarının düşmesi isteniyorsa yukarıdaki tüm giderlerin maliyetlerini düşürün. Yoksa yarın bu Ekmeği çıkartacak bir esnafımız olmayabilir.
Saygılarımla.

Ümit Alagöz
Tefenni Belediye Başkanı


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz