GÖLLER YÖRESİ’NİN YAKARIŞI, BURDUR GÖLÜ’NDE ÖĞRETMENLERE ANLATILDI

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen “Göller Yöresinin Yakarışı” projesi ile farklı illerden gelen öğretmenlere Burdur Gölü’nde eğitim verildi. Proje yürütücüsü Zuhal Kondu, “Doğanın yakarışı, gölleri


Gündem 2.09.2022 00:31:00 0
GÖLLER YÖRESİ’NİN YAKARIŞI, BURDUR GÖLÜ’NDE ÖĞRETMENLERE ANLATILDI

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen “Göller Yöresinin Yakarışı” projesi ile Burdur, Isparta, Afyon, Konya ve Denizli’den gelen öğretmenlere Burdur Gölü’nde eğitim verildi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden akademisyenlerin verdiği eğitimlerde öğretmenlere, Göller Yöresindeki göllerin bölge turizmine, ekonomisine ve doğasına, bitki ve hayvan popülasyonuna katkıları, küresel ısınma ile birlikte göllerin maruz kaldığı kuraklık ve kuraklığın sonucunda meydana gelen olumsuz durumlar ve göllerdeki su çekilmesine sebep olan diğer unsurlar hakkında bilgiler verildi.

Proje yürütücüsü Zuhal Kondu, proje sonucunda öğretmenlerden edindikleri bilgi ve birikimlerini okullarında öğrencilerine aktararak doğaya ve suya daha duyarlı nesiller yetişmesine katkı sağlamalarını beklediklerini söyledi.

Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Zuhal Kondu şunları söyledi;

“TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında projemiz desteklendi. Projemizin ismi Göller Yöresinin Yakarışı. Yürütücü kuruluş Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi, bende orada sosyal bilgiler öğretmeniyim. Bu proje fikri Birleşmiş Milletlerin 2022 yılını su ürünleri ve su yılı ilan etmesiyle aklımıza geldi. Doğanın yakarışı, göllerin çekilişi bire bir somut anlamda bu fikri aklımıza getirdi. Biz geleceğin teminatları olan çocuklarımıza bu fikri nasıl anlatırız, nasıl bilinçli bir gelecek yetiştiririz mantığıyla yola çıkarak Burdur, Isparta, Afyon, Konya ve Denizli’den farklı branşlarda öğretmenlerimizi belirledik. Belirlediğimiz öğretmenlerimiz şu anda buradalar. 27 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yerinde öğretim ilkesiyle eğitimleri alacaklar. Bu eğitimlerimiz, Salda Gölü, Burdur Gölü, Karataş Gölü, Yarışlı Gölü, Eğirdir Gölü, Isparta deresi gibi göllerimiz yakarışının en çok bulunduğu yerler. Bire bir somut olarak görebildiğimiz yerlerde yerinde öğretim ilkesiyle gerçekleştirilecek. Bu kapsamda öğretmenlerimizin kendi memleketlerindeki okullara gittiklerinde aldıkları eğitimi ve bu duyarlılığı öğrencilerine aktarmalarını beklemekteyiz.

“GÖLLERDEKİ YAKARIŞI ÖĞRETMENLERİMİZE GÖSTERECEĞİZ”

Göllerdeki durum hiç iç açıcı değil. Şu anda Burdur Gölü’ndeyiz ve en bariz örneğinin olduğu da bir göldeyiz. Etrafındaki koku ayrı bir yakarış, gölün çekilmiş olması ayrı yakarış. Bundan 15-20 yıl öncesine bile bakıldığında çok çok gerileme var. Dün Salda Gölü’ndeydik yine Salda Gölü’nde de bu yakarışı yerinde gördük. Bu eğitimden sonra da gideceğimiz Karataş Gölü’nde de hiç su kalmadığını öğrendik. Onu da göreceğiz ve bire bir yakarışı öğretmenlerimize göstermiş olacağız.”

MUHAMMET FATİH BAŞCI


İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor
Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı
Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte