Gözler 4 Ağustos’ta: “8 matematik neti olan kazanır”


Gündem 29.06.2021 10:00:00 0
Gözler 4 Ağustos’ta: “8 matematik neti olan kazanır”

YKS son 4 yılın en zor sınavı olarak değerlendirildi. AYT matematikten 8 net çıkaranların bile başarılı bir sonuç elde edeceği belirtiliyor.

2018den beri uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) bu yıl 4üncüsü yapıldı. 2.6 milyondan fazla adayın başvuru yaptığı YKS son 4 yılın en zor sınavı olarak değerlendirildi.

Sabahtan Ceyda Karaaslanın haberine göre sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testinde (TYT) süre yetmedi. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testindeki (AYT) matematik soruları adayları oldukça zorladı. Türkiye genelinde tüm testlerdeki doğru cevap ortalamalarının oldukça düşük olacağı öngörülüyor. Buna bağlı olarak adayların daha düşük puanlarla daha iyi sıralamalar elde edebilecek. AYT matematikten 8 net çıkaranların bile başarılı bir sonuç elde edeceği belirtiliyor. Adayların en gözde bölümleri geçen yıla göre çok daha düşük netlerle kazanma şansı yüksek. Örneğin bu yıl TYT Türkçede 23, matematikte 30, sosyal bilimlerde 15, fen bilimlerinde 17, AYT matematikte 30, AYT fen testinde de 35 net çıkaran aday bir tıp fakültesine rahatlıkla yerleşebilecek. Benzer şekilde hukuk fakülteleri için TYT Türkçeden 30, matematikten 18, sosyal bilimlerden 12, fen bilimlerden 2, AYTde ise edebiyattan 32, matematikten de 12 net çıkarmak yeterli. Bilgisayar mühendisliği için TYTde Türkçeden 20, matematikten 10, sosyal bilimlerden 6, fen bilimlerinden 4 net. AYTde ise matematikten 8 fen bilimlerinden 7 net yeterli.


SONUÇLAR 4 AĞUSTOSTA

YKS sonuçları 4 Ağustosta açıklanacak. Bu tarihten itibaren de tercih dönemi başlayacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle adaylara TYTde ek süre verilmiş, 180 olan baraj puanı ise 170e çekilmişti. Arıca adaylar uzaktan eğitim döneminde aldıkları konulardan sınavda muaf tutulmuştu. Bu nedenle geçen yıl ortalamalar yüksek, sıralamalar ise daha düşük olmuştu. Ancak bu yıl bu istisnalar uygulanmadı. Dolayısıyla adayların sağlıklı tercih yapabilmesi için geçen yılın verilerini çok dikkate almamaları gerekiyor. Eğitim uzmanları adayların kaç netle hangi programlara yerleşebilecekleri konusunda en sağlıklı referansın 2018deki YÖK Atlas verilerinin olduğunu söyledi. Adaylar 2018 YÖK Atlas bakarak kaç netle hangi programa girebileceklerini aşağı yukarı tahmin edebilirler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı" Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı"
Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu
Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak? Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak?
KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı