Gündem

Gündem Haberleri

Gözler Kabine Toplantısı’nda


Gündem 31.05.2021 08:30:00 0
Gözler Kabine Toplantısı’nda

1 Haziranın normalleşme takviminde önemli bir kilometre taşı olması bekleniyor. Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilip gevşetilmeyeceği ana gündem maddesi olacak. Salgının boyutlarının değerlendirileceği toplantıdan sokağa çıkma kısıtlaması ve kafeler ile restoranlara ilişkin kararlar çıkması bekleniyor.

Kademeli normalleşmede kritik eşik 1 Haziran. Beklenti kısıtlamaların aşamalı şekilde gevşetilmesi yönünde. Hangi adımların atılacağı kabine toplantısında belli olacak. Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda salgındaki son duruma ilişkin sunum yapacak. 17 Mayıs’ta başlayan kademeli normalleşme planının toplantıdaki değerlendirmeler ışığında ilerletilmesi bekleniyor.

SOKAK KISITLAMASI KALKACAK MI?

Hafta içi 21.00’den 05.00’e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının daraltılması saat 23.00 veya 24.00 ila sabah 05.00 arasına çekilmesi masadaki seçenekler arasında. Hafta sonu iki gün olarak uygulanan kısıtlamanın ise gevşetilmesi beklentilerden bir başkası.

RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Uzun süredir paket servis ve gel-al hizmet veren restoranlar ve kafeler belirli kurallar dahilinde açılmayı talep ediyor. Bu işletmelerin sadece açık alanların kullanılması ve kapasite sınırıyla hizmet vermeye başlaması toplantıda müzakere edilecek.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECEK Mİ?

Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitime dönüp dönmeyeceği merak edilen bir diğer başlık. Bu sorunun yanıtı da cumhurbaşkanlığı kabinesinde cevap bulacak. Yaz aylarında yapılması planlanan telafi eğitimine ilişkin detaylar da masada olacak.

DÜĞÜN-NİŞAN TÖRENLERİ

Düğün-nişan gibi organizasyonlar tedbirler nedeniyle yapılamıyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla en çok merak edilen sorulardan biri bu tarz organizasyonların yapılıp yapılamayacağı. Toplantıda düğün-nişan gibi toplu faaliyetlere ilişkin çerçevenin konuşulması, belirli şartlarla izin verilmesi seçeneği gündemde.

AŞILAMA KAMPANYASI

Normalleşmenin hızlanması için en önemli unsur aşılama. Hedef, aşılama kampanyasını haziran ayı içinde 20 yaşa kadar getirebilmek. Bu doğrultuda aşı tedarikinde gelinen son durumun da toplantıda ele alınması bekleniyor.

AÇIKLAMAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Bütün bu soruların cevabının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yapacağı basın açıklamasında olması bekleniyor. Gözler Beştepe’deki o kritik toplantıda olacak.


Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…” Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…”
Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın" Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın"
Doğal gripsavar: Sirke! Doğal gripsavar: Sirke!
Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi